söndag 31 maj

Har inte hunnit skriva något inlägg igår kväll eller under dagen idag. Berättar lite kort vad jag gjort nu istället.
Igår
*Vi for på dopet i hortlax och efter det fikade vi i en lokal dom hade hyrt. For hem vid 16 tiden.
*Åkte till bensbyn kl 21 då jag kom på att jag ville sola på morgonen idag. Vi har ju inte sol försen efter 12 här hos oss på balkongen.
*Emmy och Niklas kom förbi vid 12 på natten, for hem vid 03.
Idag
*Klev upp vid 10. Satt mig ute på altan 10:30 och njöt av solen. Så underbart väder det har varit idag. Varmast i sverige, 29grader(i skuggan)
*Efter någon timme i solen så for vi mot råneå på kalas, Fredrik fyllde 4 år idag.
*Nu är klockan 19 och vi kom hem precis, Matilda ska sova nu, hon är så himla trött.


fina älskling & Matilda <3

min bror och Emma

Kyrkan Emma döptes i


Familjen: Nelly(storasyster till Emma) Susanne & Sami

lördag 30 maj

Snart ska vi åka iväg till hortlax. Vi är ju bjudna på min brors dotter Emmas dop klockan 13. Matilda är så fin i sin nya sommarklänning och leggins. Hinner inte med något längre inlägg, vi måste komma iväg om 30 min ungefär. Ska ta kort där borta och lägga in senare...
Puss.

fredag 29 maj

Nu är  vi hemma från storheden igen. Vi gick med morfar på Lindex och bytte kläderna och han köpte presenter till dopet imorgon och en t-shirt-body till Matilda. Sen gick vi på Coop forum och tittade omkring. Där köpte morfar en jätte fin bok åt Matilda. Den kommer hon säkert tycka om när hon blir lite större. Nu fick hon i sig lite mat och somnade direkt efter det. Ikväll blir det TACOS, det är ju fredag. HAHA vi har ätit det typ 20 fredagar i rad. Skojjar inte! Men gott är det.
Nu ska jag göra något vettigt medans lillen sover.. Puss

fredag 29 maj

Sötungen stod helt själv på soffan idag. Hon lutade sig mot ryggstödet litegrann men ändå, hon har starka ben.
Mammas sötunge <3 vad skulle jag göra utan dig.



Imorgon är det dop. Min lilla Matilda kommer vara så himla fin, som alltid!
Idag ska vi med morfar till storheden och byta storlek på legginsen vi köpte till Matilda igår. Dom var lite för stora.
Nu ska Matilda få lite mat i lillmagen.....


torsdag 28 maj

Christoffer köpte kläder till Matilda som hon ska ha på dopet på lördag. Det är en klänning med "inbyggd" body & ett par baby leggins. Sååå söt hon kommer vara.
Matilda <3


MarlenahjärtaChristoffer     Jag älskar dig sjukt mycket älskling.

torsdag 28 maj

Matildas mormor har varit här hela dagen idag. Var rätt länge sen hon var här senast. Skönt att få lite egentid när hon leker med sötungen min. Nu är dom ute på promenad.
Snart kommer älskling hem. Ska dra med honom till barnens hus och lämna tillbaka Matildas babysitter som gått sönder. Den har en inbyggd vibrator och det är den som är sönder. Dåligt med tanke på att den är köpt i februari, man tycker ju att den borde hålla längre.

Igår var Matildas farmor & farfar på besök. Väldigt länge sen dom var här också, vi har mest varit dit och hälsat på. Det är ju roligare att vara där i huset än här i lägenheten.
Nu ska jag ta och städa lite istället för att sitta här.
Puss!!!

onsdag 27 maj

Har varit på stan och köpt dop present till helgen då vi ska på Emmas dop (min storebrors unge). Skulle vilja lägga in bilder på det jag köpt men kan ju inte göra det ifall dom kanske läser min blogg. Vore ju lite trist.
Var på stan mellan 12-15 så jag har inte hunnit med så mycket mer idag. Christoffer lagade middag när han kom hem, fisk och potatis. Gott blev det.
Nu har vi precis lagt lillsötisen för natten. Christoffer föreslog ett skönt avlappnande bad tillsammans så det blir nog ett sånt :D Sen tv tills vi lägger oss gissar jag.

älsklings middags-tallrik.
Matilda <3 Mamma älskar dig


onsdag 27 maj

tänkte lägga in lite nya bilder

sötungen med nya kläder som hon fått i present av faster Carola.




en av blommorna jag köpte förra veckan

Matilda ligger i soffan och myser i fårskinnet.

andra blommorna jag köpte.

onsdag 27 maj

Matilda vaknade nyss och ville ha mat så jag har precis matat henne. Tror att hon somnat nu igen. Det är SKIT väder ute idag så man har ju ingen lust att göra något alls. Kanske gå på stan eller sitta hemma och se film eller städa lite. ´
Jag behöver köpa mig en bikini till sommaren (kul att tänka på det när de regnar ute) vilket betyder att jag måste gå på stan en hel dag och säkert lite till för att hitta en som passar till min kropp! Önska mig lycka till.
Nu ska jag ta och bädda sängen i vardagsrummet så att det inte ser så himla stökigt ut här

tisdag 26 maj


Den här tisdagen har inte varit allt för händelserik. Jag och Matilda har mest bara varit hemma, Christoffer jobbade till 18, dom hade nå möte efter jobbet. Julia kom hit kl 17, oväntat men väldigt trevligt. Det var riktigt länge sen jag träffade henne, alltså typ 3 år sedan. Hon hade inte träffat Matilda tidigare heller, bara sett kort. Hon for hem strax innan 21. Nu sitter jag och älskling och ser på desperate housewives, just nu är det reklam så jag måste skynda mig tillbaka innan det börjar, vilket är nu! 
Christoffer & Matilda <3

måndag 25 maj

Nu har jag och Matilda varit och handlat med morfar. 850:- gick det på, huvva. Tråkigt men man måste ju. Vi brukar alltid storhandla när lönen kommer. Skönt att redan ha gjort de när Christoffer kommer hem från jobbet så man slipper åka sen när Matilda börjar bli trött, gick mycket lättare när morfar var med Matilda medans.
Köpte nya nappar till sötnosen, hon har inte fått några sen hon var nyfödd. Lägger in bilder på dom :)
Ikväll ska vi åka till Vitå och hälsa på Jenny Victor & Robin. Robin är 1 vecka äldre än våran lilla tjej.
Nu ska jag busa med Matilda litegrann innan älskling kommer hem.
Puss

napp nr 1

napp nr 2

Köpte väldigt enkla blommor. 8,50kr styck. Billigt och bra.


måndag 25 maj

Nu sover Matilda, vi har varit och promenerat till Christoffers jobb vid 10-tiden. Kom hem för ett tag sen tillsammans med Christoffer som åt lunch hemma idag. Himla skönt väder ute, ganska mycket moln men fint ändå. Jag tänkte fara och handla blommor till balkongen och mat till kylskåpet/frysen på en stund. Kanske när Matilda har vaknat och så. Mer har jag inte hunnit göra eller planerat på att göra idag. Får se vad som dyker upp under dagens lopp.
PuSs

söndag 24 maj

Då var det söndag igen, sista dagen av ledigheten för Christoffer. Jesper och Kalle är på besök här just nu, pappa och min bror är nog påväg, dom skulle komma vid 18-tiden. Märkte precis att vi har slut på kaffe, väldigt bra när man ska få främmande men det löser sig nog.
Ikväll ska vi bara ta det lugnt och se tv eller göra något annat slött. Kanske sätta och ner och prata om sommaren litegrann. Jag har en otrolig sommar-längtan, det är typ de bästa som finns.
Har som inget roligt att skriva så jag lägger av för idag. Lägger in några bilder iallafall. 
 
mammas sötnos

risiga jag & älskling.

mina älsklingar, ni är mitt allt (L)


lördag 23 maj

Vi har ätit middag nyss, tacos. Ikväll blir det film och godis. En riktigt myskväll med bara mig och älskling.
Var en sväng till stoheden med Matilda tidigare idag men hittade inget speciellt där. Köpte bara lite godis.
Det är ju nya tider nu, SPARA-PENGAR-TIDER. Nu ska vi spara så mycket vi kan till våra framtida drömmar :) 
Men i sommar blir det nog en stockholm-göteborg resa. Det lutar mot det iallafall. Ska blir riktigt kul. Min släkt har ju inte träffat Matilda ännu, alltså dom som bor där nere på pappas sida. Nu ringde Emmy precis och skulle komma förbi en snabbis.

Tog bilder på Sötungen alldeles nyss, lägger in några stycken.





fredag 22 maj

Förklarar vad som hänt under dagen lite kort.

Jag for till stan med Matilda och älskling vid 11, vi tittade runt där ett tag bara, rätt trist.
Efter det handlade vi och for till bensbyn och åt middag som vi gjorde själva. Satt och solade lite på altanen där också.
Efter det for vi till svartöstaden och hälsade på Carola och Anders, trevligt :) Fick mig en cider där också, gott gott.
Nu är vi hemma och ser på talang.... Sen blir det bara mys resten av kvällen.
Matilda har varit så himla go&glad idag, sötungen min <3 Jag älskar henne så otroligt mycket.
Christoffer är på statoil och köper lite godis under reklampausen, han är så snäll han.

Hinner inte bjuda på några bilder nu men ska försöka fixa de så fort som möjligt. Christoffer är ju ledig så det finns inte så mycket tid över att blogga. Blir bättre på det när han jobbar igen.

Puss&Kram

torsdag 21 maj

Vi har varit ut till stugan idag, grillade korv och hade trevligt med Christoffers föräldrar och mormor&morfar. Matilda åkte båt för första gången. Det gick jätte bra, hon tycker ju bara det är intressant och roligt när det är rör sig i vagnen av alla vågor.
Soffan som stått i bensbyn hos min älsklings föräldrar blev såld idag, så skönt att den är borta och vi fick pengarna vi ville ha för den. toppen!
Nu är Emmy påväg hit och Christoffer står i duschen. Min gullunge Matilda sover så gott nu <3
Måste höra av mig till Sara någon dag nu innan veckan är slut, vill ju träffa henne och Leon igen, det var allt för länge sen. Ska försöka lägga in lite nya bilder nästa gång jag skriver.

Ha det så bra så länge, pusss

torsdag 21 maj

Christoffer är ledig idag, precis som de flesta andra gissar jag.
Vi har nyss varit ut på gården och tvättat bilen. Eller ja, det var älskling som gjorde de men jag lekte med matilda medans där brevid. Nu försöker vi komma på vad vi ska göra idag...? Får se om vi hittar på nåt skoj.



Nästa vecka är det morsdag på söndag. För första gången ska man själv bli firad då :)
På lördag den 30 maj ska vi på dop, lilla Emma ska bli döpt. Min brors unge. Ska bli riktigt kul med dop igen.

Matilda <3

onsdag 20 maj

Vi har varit till stan och fikat med Emmy tidigare idag, hon hängde med oss hem efteråt. Matilda somnade nästan direkt när vi kom hem så jag och Emmy satt och åt massor av degestive, kakor & chips medans vi såg på Tyra banks show på TV. Väldigt nyttigt.
Nu är Christoffer hemma, han sitter med Matilda i soffan. Sötnötterna mina!
Emmy frågade precis om jag skulle följa med henne och Emelie på en fika i stan (igen) men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Känns som att jag inte har råd riktigt. Har inte fått föräldrapenning på 2 månader nu men ska fixa det på fredag. Tråkigt väder det har varit, man blir ju döds-uttråkad!
Hoppas på bättre väder till helgen...

tisdag 19 maj

Matilda har precis lagt sig. Tror jag hör henne "prata" lite där inne ännu, men snart somnar hon nog.
Har varit en sväng och köpt blommor på växtriket idag. Hann en snabbis till stan också innan Christoffer kom hem. Köpte 2 sommar-linnen. Hade en aprikos-färgad sen tidigare men köpte 2 andra färger nu, ljusgrön och vit. 

En bild från gina tricot hemsida.
Ser inte lika fin ut där som den är på riktigt men det är samma modell iallafall.

Blir kanske att träffa Emmy imorgon, det var ett tag sen. Min älskling får ju ledigt från jobbet efter imorgon, så skönt att få ha han hemma några extra dagar lite då och då. 
Hade inte så mycket att skriva idag så jag skriver mer en annan gång.

Christoffer & Matilda, dom 2 viktigaste människorna i mitt liv! Jag älskar er


måndag 18 maj

Matilda är hos mormor nu och jag är hemma och städar litegrann. Har satt upp nya gardiner i vardagsrummet, vita blev det. Christoffer jobbar fortfarande, han kommer nog hem mellan 17:00-18:00 skulle jag tro.
Har solat lite på balkongen och tittat igenom reklam vi fått hem i brevlådan nyss, nu blir det dock inga nya köp utan SPARA!!

Snart är det skolavslutning och folk tar studenten. Fy så roligt för dom. Jag var ju en av dom förra året. Längtar tillbaka!
Min Matilda var ju i magen då, ungefär v.16  (alkoholfri dricka på bilden)


måndag 18 maj

Ååh så skönt med ännu en sommardag. Ska väcka Matilda nu och ta med hon ut på en liten morgonpromenad.
Vi la henne 18:30 igår kväll och somnade själva klockan 19. Så nu borde jag vara utvilad.
Idag ska vi till stan och lämna tillbaka gardinerna, och sen blir det nog en promenad till mormor på örnäset. Mer har jag inte hunnit planera.
 min söta lilla älsklings-tjej


söndag 17 maj

Då var det dags att skriva ett inlägg igen. Hade inte tid att skriva något igår eftermiddag/kväll, men jag kan berätta vad som hände under dagens lopp.
Jag for iväg till stan som jag skrev att jag kanske skulle göra. Tittade på gardiner till vardagsrummet men hittade inga som var riktigt fina. Köpte ett par men ångrade mig när jag kom hem så jag ska lämna igen dom imorgon. Christoffer var hemma med Matilda under tiden. 5 min efter att jag kom hem från stan så åkte vi till bensbyn för att vi var bjudna på middag där. Grillat blev det, himla gott. Vid 19-tiden kom vi hem igen, min syster och Kalle kom hit för att vi skulle se eurovision song contest. Vi tog oss någon öl och satt och betygsatte alla bidrag. Norge vann ju! det var ju bra.

Idag söndag så har vi varit till bensbyn igen, ätit middag där....igen. Har suttit och pressat i solen hela dagen så jag känner mig helt hängig nu.
Matilda har faktiskt varit riktigt trött och grinig, kanske tänder påväg eller nåt? Vi tänkte iallafall lägga hon lite tidigare för att hon knappt fått sig någon sömn under dagen. Hon har fått gunga för första gången idag också.

                                                                              

                                                                                 



Christoffer <3 Marlena 2008-01-03
Matilda våran solstråle
 

lördag 16 maj

Då var det lördag idag. Eurovision song contest är ju på tv ikväll, det ska jag absolut se. Ska försöka få någon att komma hit och titta med oss. Norges bidrag är ju väldigt bra, lyssna extra noga på den om du ska se :) bidrag nr 20 är det.
Vi ska nog till bensbyn och äta middag idag, grillat. Tittade precis på vädret på www.yr.no, dom lovar sol från klockan 12 ungefär. Så himla skönt om det blir fint väder idag också.
Nu ligger Matilda i sin säng, hon är väldigt trött och det låter inget från rummet just nu så hon måste hålla på att somna.
Funderar på om jag ska åka till stan ensam en sväng nu när Christoffer är hemma? får se hur det blir med de.
Ska fixa till mig nu medans Matilda är lugn iallafall.
puss

fredag 15 maj

Hann inte skriva något tidigare då jag la in bilderna på soffan. Höll på att laga middag samtidigt och jag är ju inget proffs på matlagning så det kan lätt gå fel.
Vi fick besök av Anders & Carola då vi precis satt oss ner vid matbordet och skulle äta, bra tajming men det gick ju bra ändå. Dom busade med Matilda medans vi åt, sen satt vi oss ner och drack lite kaffe och la Matilda. Nu sover hon som en stock, hon var säkert jätte trött lilltjejen våran.
Vi har suttit i ny-soffan och sett på talang med Kalle som kom förbi strax efter 21. Nu har han farit hem så det är bara jag och älskling kvar här hemma, plus hjärtat vårat som sover. Ska gå och sätta mig i soffan med honom nu, han ser så ensam ut. 




fredag 15 maj



Äntligen är den här!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


fredag 15 maj

Blev inga bilder på nya soffan igår. Såklart något som hindrade oss från att köpa den som planerat. Men jag kan lova till 99% att vi får soffan ikväll. Är nästan less på att skriva att vi ska köpa soffan för att det aldrig blir av, Christoffer jobbar ju så mycket nu.
Jag och Matilda kom hem precis, vi har varit på babysång med Sara & Leon som vanligt på fredagar :) Matilda tycker det är väldigt skoj.
Vi tog bussen hem 12:15 och klev av vid statsö centrum, gick en sväng på ica och köpte mat, tänkte att vi ska äta tacos ikväll för att det är fredag.
Köpte en body och ett par mjuka skor till Matilda när vi var på stan.
Ett paket från goboken hade trillat ner i brevlådan när vi kom hem, kul överraskning. En jätte häftig bok var med i den, det är bilder på massa djur och sen kan man trycka på knappar vid sidan om boken och höra ljud från olika djuren. Lägger in lite bilder så man förstår bättre.

Matilda - Världens finaste tjej<3


torsdag 14 maj

Fy fasiken vad fint väder det har varit idag. Har suttit på balkongen sen halv ett tiden. Har underhållit Matilda med massa saker så hon skulle trivas, och det gjorde hon. Hon fick ha sin fina keps på sig också. Nu sover hon igen, sov en timme tidigare idag. Skönt att hon är utvilad när Christoffer kommer hem. Vi ska ju och köpa soffan. ÄNTLIGEN!
Ska absolut ta kort på den senare ikväll och visa er.
Just ja, höll på att glömma. När Matilda sov en stund tidigare idag så gick jag och tittade till henne en sväng, och gissa vad som fanns i samma säng som hon????? EN MYGGA. den satt på hennes panna!! stackars liten....


Inte ett enda moln. tänk om det vore så varje dag? underbart!!

torsdag maj

Vi har redan hunnit vara ute på en liten promenad idag. Himla soligt väder ute. Blir nog en längre promenad om ett tag. Tror att Emmy skulle komma förbi lite senare också, och Christoffer kommer nog hem vanlig tid idag så vi kan hämta soffan. Det vore toppen.

mammas & pappas skatt <3

Matildas fina byxor och en gullig body.

Söta leendet & 2 fina tänder.
Hon börjar få blont hår nu. Lägger in 2 bilder på hennes hår när hon var nyfödd
 

Nu sitter Matilda i mitt knä och verkar uttråkad så jag ska gå och vara med henne. Läsa en saga kanske? det gillar hon.



onsdag 13 maj

här kommer bilderna....
 
så sjukt underbar bild på mammas sötnos


det var inte många bilder, anledningen till det är att alla nästan är likadana.

Vi lekte först på våran balkong där av bilderna är tagna, sen promenerade vi till ica och köpte mat till lillen, batterier, tvättservetter och lite nötter.
Nu sitter Matilda i mitt knä. Vi väntar på att Matildas pappa & min älskling ska komma hem.

onsdag 13 maj

Tänkte ta med Matilda ut på en promenad nu. Kameran får också följa med så jag lägger in lite bilder på min gullunge senare ikväll.
Ska klä på tjejen nu....  


onsdag 13 maj

Soffan har kommit till butiken idag, men vi kan inte hämta den. Christoffer måste jobba över idag IGEN så vi hinner inte dit innan dom stänger. Blir nog först på fredag vi kan hämta den. Men den är värd att vänta på.
Jag och Matilda åkte till stan en snabbis tidigare idag, jag solade på Solana. Bara 10 min typ men ändå. Det är ju stora rum så Matilda låg i vagnen och sov hela tiden, gick jätte bra.
Efteråt kom Matildas morfar och hämtade oss, vi åkte till storheden för att titta på saker till våran balkong. Köpte mattan som jag tänkt köpa väldigt länge, äntligen är det gjort. Men tanken var att köpa en grön men blev en grå istället för att morfar tyckte att det skulle bli finare. Jag ska inte köpa så mycket mer till våran lilla balkong. Bara blommor och sånt till sommaren, och kanske ett litet bord som man kan fälla ihop väldigt lätt.
Lägger in en bild på hur balkong golvet blev.

tisdag 12 maj

Ååh vilken otur jag har alltså. Han som skulle köpa soffan har ångrat sig. Den var lite för liten, dom ville ha en större soffa. Måtten står på blocket men ändå sms:ade han mig och frågade hur lång den var och jag svarade tillbaka och då skrev han att den var lite för liten, efter att han sagt att han skulle köpa den ikväll. Man brukar ju ta reda på sånt innan man säger att man ska köpa den. det syns ju på bilden hur stor soffan är. Det är ju ingen hörnsoffa precis. Suck, nu får vi fortsätta vänta igen...  jag vill bli av med den!!

Christoffer jobbar fortfarande och Matilda ligger i sin säng och biter på sina fötter.
Nu ska jag sätta mig framför tv:n en stund och deppa för att soffan inte blev såld nu heller ;)
Puss


tisdag 12 maj

Jag och Matilda har varit till wika möbler idag igen. Vi gick på en långpromenad för att det var så fint väder, nu är det dock molnigt igen :( 
Vi har fått en ny köpare på soffan, en kille tror jag de är den här gången. Han skulle fixa ett släp och sen komma och hämta den. Vi får väl se om vi har bättre tur den här gången. hoppas det!
Matilda somnade precis, hon var väldigt trött så jag passar på att skriva ett inlägg medans det finns en stund över. Jag tror Christoffer måste jobba över idag igen så jag har ingen aning om vad jag ska göra för middag?? Typ makaroner och köttbullar eller något sånt enkelt.
Hoppas soffan blir såld iallafall, vi får ju våran nya soffa imorgon :) hoppas jag blir nöjd. Kommer ju knappt ihåg hur den såg ut.


Christoffer, älskling, Jag älskar dig så otroligt mycket <3 Jag finns alltid här för dig. Glöm aldrig det!


måndag 11 maj

Sara och Leon kom hit vid 13 idag. Vi gick ut på en promenad, först ner till vattnet och sen en sväng på wika möbler här i gammelstad och sen hem igen.
Leon är ett riktigt busfrö alltså, har aldrig träffat en så "vild" unge som är så liten förut. Men väldigt gullig är han också.
Robin kom och hämtade dom för en stund sen. Nu ligger Matilda i sin babysitter och är väldigt trött, men vägrar sova. Jag sitter och gungar henne med foten så vi får hoppas att hon somnar snart.
Min älskling kommer inte hem vanlig tid idag utan måste jobba över :( så himla tråkigt, men alltid bra med extra pengar.
Saknar han <333
Tog en massa fina kort på lilltjejen på morgonen, ska lägga in några stycken.










måndag 11 maj

Vilken otur jag har alltså!!!
Den där kvinnan som skulle köpa våran soffa igår har ångrat sig nu. Hade vi kört den till henne igår då hon var förbi hit så hade vi haft den såld nu, men vi tänkte att vi väntar tills imorgon(idag alltså) för att det blev lättare så. Fan alltså, så surt. Vi måste ju hämta våran soffa på onsdag så det vore ju toppen om våran nuvarande var såld då :( Ajja går ju inte att göra speciellt mycket. Vi får fortsätta vänta på att en köpare dyker upp.

Jag var ut med Matilda på gården en sväng nyss, solen har ju inte nått balkongen hos oss ännu. Skönt med sol men det blåste ganska rejält så vi gick in efter 10 minuter. Hoppas det lugnar ner sig till senare idag. 
Vi har inga som helst planer på att göra något speciellt idag. Jag är sugen på att fara och sola en sväng men känns lite jobbigt att fara tillsammans med Matilda, får göra de en annan gång då Christoffer är hemma istället.

Nu ska jag leka lite med Matilda. Se om hon tar några steg i gåstolen och om hon försöker ta sig upp i krypställning idag med.

söndag 10 maj

Nu har vi sett filmen vi hyrde. Den var väl sådär, har sett bättre filmer. Kalle & Jesper var förbi en snabbis också. Nu ska jag och min älskling ta ett bad, så mysigt.

Kvinnan som skulle komma och titta på soffan idag köpte den. Vi ska och lämna den till henne imorgon kväll för att hon inte hade någon som kunde hjälpa henne med släp och sånt, hon ska betala oss för att vi kör den till henne så det blir ju bra. Skönt att vi hinner få bort våran soffa innan vi måste hämta den nya på onsdag.

Nu börjar badkaret bli fullt med vatten, måste gå. puss

Matilda<3<3  Christoffer<3<3

söndag 10 maj

Nu har vi nyss ätit middag och hämtat Matilda för ett tag sen, hon har ju varit hos mormor. Vi busat med henne hela tiden sen hon kom hem, går inte att förklara hur mycket jag saknat henne.
Matilda har ställt sig i "krypställning" för första gången idag. Hon lyfte upp överkroppen med armarna först, sen lyfte hon upp rumpan med benen. Ååh så glad jag blev. Så himla roligt när dom små lär sig nya saker.


Det är någon som ska komma och titta på soffan som vi lagt ut på blocket ikväll. Hon skulle komma kring 18-tiden, nu med andra ord.
Min älskling gick runt med Matilda på axlarna nyss, hon gillade de jätte mycket. Lägger in en bild på det med.
Ikväll ska vi bara ta det lugnt och se en film som vi hyrde på ica. It's all about the women heter den. Lite godis och chips har vi också köpt. Usch så onyttigt.



söndag 10 maj

Vi har precis kommit hem från Jesper (födelsedagsbarnet) . Var faktiskt jätte trevligt där. Massa folk där som alltid är på våra gemensamma fester.
Våran lilltjej Matilda är hos mormor just nu, fan vad jag saknar henne. Hon sover där i natt så vi ska hämta henne imorgon bitti.
Nu sitter min älskling i soffan och ser ** (TV) och vill att jag ska komma dit. Ska nog gå.
puss&kram


lördag 9 maj

Nu kan man se bilderna från inläggen den 3maj & 5maj igen.


lördag 9 maj

Vi klev upp vid elva idag. Åkte till stan vid tolv tiden. Vi var in på H&M en sväng, tittade på söta baby-sommarkläder. Det har ju kommit in så mycket gulligt, men jag köpte ingenting nu. Sen vandrade vi bara runt i shopping ett tag. EMD hade ju varit där vid tolv så dom satt och skrev autografer då vi var där. Vi såg Danny men inte dom andra 2, det var så mycket folk runt omkring.
En snabbis på stadium och intersport hann vi också med, tittade på kepsar åt Christoffer.
Ingen av oss var speciellt sugen på att vara på stan så vi åkte därifrån rätt snabbt. Tänkte sola på Solana men när jag skulle ta ut pengar så gick det inte att ta ut 100:- utan minst 500:-. Ville ju inte ta ut så mycket och växla det till 50 sycken 10:or på solariet. haha. Då hade plånboken varit full.

Köpte en maxbox på max innan vi for hem, 19kr. Kunde inte hålla mig men det kunde bantar-Christoffer-min-älskling ;)
Nu är vi bara hemma, Christoffer & Matilda tar sig en tupplur just nu. Jag sitter här och uppdaterar bloggen.

Ikväll fyller Jesper år (christoffers kompis) så han ska ha fest hos sig, vi får väl se om vi orkar fara dit senare. Just nu är vi inte så taggade för fest iallafall, men vi måste ju gratta han genom att antingen hälsa på på dagen eller komma på hans kalas.


middagen igår, Tacos.

 
Matilda ute på balkongen igår

fredag 8 maj

Min älskling står i duschen nu och ska göra sig i ordning för middagen. Emmy kommer ju och ska äta med oss. Blir en liten mysmiddag.
Matilda sitter i gåstolen och tittar på pappa som står i duschen, hon brukar ofta göra de. Jag duschade 2ggr varje dag när jag var gravid så hon kanske känner igen ljudet från duschen, vem vet. Man brukar ju säga att små barn kan göra de.
Nu blev hon lite ledsen, måste gå :)

Lägger in bilder från kvällen lite senare...

fredag 8 maj

Nu har vi kommit hem från vårdcentralen. Det gick bra där, hon grät lite efter den andra sprutan men det gick över rätt snabbt.
Nu ligger hon i vagnen på balkongen och sover, jag satt där ute och solade lite nyss. Blev ju sol helt plötsligt, så himla skönt. Går inte att beskriva hur mycket jag ääääälskar sommaren.

Lägger in lite bilder på Matilda <33

sötungen i sina nya kläder för någon vecka sen.



 
Matilda med sin farmor och farfar

fredag 8 maj

Dagen började med att jag klev upp innan Matilda vaknade, klädde på mig och fixade lite grejer. Sen väckte jag Matilda och gjorde henne klar inför dagen. Vi for in till stan klockan 10, skulle ju på babysången med Sara & Leon. Matilda har  varit på riktigt bra humör idag, hur glad som helst. Efter sången somnade lilltjejen och vi for till mat&prat där Sara bjöd mig på en kaffe, så snällt.
Malin kom dit efter en stund men jag och Matilda var tvungen att fara nästan direkt för vi skulle hem. Vi fick en tid på bvc idag klockan 15, hon ska ju få vaccinet hon inte fick tidigare i veckan. Skönt att få det bortgjort.
Nu har Matilda pissat i sin egen säng nyss, råkade lägga hon där utan blöja lite för länge. haha.
Nu är hon nog väldigt hungrig, har inte ätit sen 10 i morse.

Ikväll blir det middag här hemma, tacos :) Emmy skulle nog komma och äta med oss också. Det blir en hemmakväll ikväll alltså.
puss


<3  Älskar dig Christoffer. (L)Matilda


torsdag 7 maj

Idag har jag och Matilda bara varit hemma och tagit det lugnt. Skönt att vara hemma ibland också utan planer på att göra något speciellt. Emmy kom förbi ett tag under dagen också men for härifrån precis innan Christoffer kom hem strax efter 17. Har målat 2 stycken ek-lackhyllor vita. En ska upp i toaletten, den andra får jag se om den ens ska upp någonstans.
Vi har precis ätit middag, blev lite senare än vanligt idag.
Nu sitter jag bara vid datorn och är supermätt. Christoffer sitter med Matilda i soffan och lyssnar på musik, dom verkar ha det mysigt. Lilltjejen ska ju sova snart så jag tänkte passa på att skriva ett inlägg nu för sen blir det mys med älsklingen resten av kvällen. Vi ska väl bara ligga i soffan/sängen och se lite tv, ta det väldigt lugnt.

Imorgon blir det babysång i stan. Matilda kommer nog tycka det är kul.
Nu ska lilltjejen få en pyjamas på sig och sen gå och sova. 
puss

onsdag 6 maj

Jag och Matilda for till Sara och Leon tidigare idag som planerat. Fick kliva av bussen vid storvägen så det var en bit att gå, jag som dessutom inte visste åt vilket håll jag skulle. Men till slut hittade jag rätt.
Leon låg och sov när vi kom fram och Sara höll på att göra hemlagad puré till Leon. Vilken lyckost han är, jag måste också börja göra egen puré åt Matilda när hon börjar äta lite mer.
Matilda fick leka i Leons gåstol tills han vaknade då vi satt oss ner i köket och drack te medans barnen lekte med sina leksaker. Leon var så duktig och spelade musik för Matilda.

Sen gick vi allihop ut och skulle ta bussen till storheden för att Sara skulle köpa en sak åt Leon därifrån. Men det gick inte som planerat utan vi fick vänta på första bussen i 15 minuter och när den väl kom så rymdes inte båda vagnarna där inne så vi fick vänta på nästa. När den kom efter 20 min så var det en barnvagn där inne också så vi kunde inte ta den heller. Det var så j*vla kallt ute också, blåste rakt på oss och regnade. huvva!!! Då var det bara att vänta på en till buss som var 20 min bort. Men när den kom så fanns det plats iallafall så vi kom iväg till slut.
Vi gick till ica maxi när vi kom fram där Sara köpte det hon skulle. Jag gjorde värsta fyndet, hittade ett sött klädesplagg åt Matilda för 25kr. Kostade 99kr tidigare. Även ett par halksockar fick hon.
 

Matildas morfar kom och hämtade oss när vi var klara på maxi. Vi for en jättesnabbis på en möbelaffär där jag tittade på en soffa. Nu har jag bokat den!!! Slutet av nästa vecka får vi den mest troligt. SEN är vi klara med allt här hemma typ, så skönt. Äntligen kan man börja spara pengar på riktigt.

Nu sover Matilda och Kalle är på besök hos oss, han och Christoffer sitter och snackar om något i köket. Ska nog gå och kika.
puss


onsdag 6 maj

Jag har precis duschat Matilda och klätt på henne rena kläder. Nu är hon nöjd och glad. 
Vi ska åka och hälsa på hos Sara & Leon idag, vet inte riktigt vilket tid men om en stund skulle jag tro. Ska bli trevligt.

Även inatt har hon sovit som en stock. fick mat kring 18:30 igår kväll och vaknade 05:30 i morse och fick sig lite mat, sen fortsatte hon sova till 9:30.

Nu blev tjejen ledsen för något, hungrig kanske? ska ge hon lite mat. pusshej


tisdag 5 maj

Nu har vi precis kommit hem från bvc. Mormor var också med dit som jag skrev tidigare. 


Matilda vägde 6980g    var 66,5cm lång    43cm runt huvudet.


Våran långa tjej ligger över längdkurvan, men annars följer hon allt väldigt fint. Hon skulle få sin 5-månaders vaccin idag (2 sprutor) men 1 av dom var slut så Eva skulle ringa när dom får in sprutorna igen. 
Nu sover hon i barnvagnen eftersom hon var så trött och somnade på vägen hem.
Ska ta och fika litegrann nu. mums!!


tisdag 5 maj

Tänkte bjuda på några bilder från vårt hem.



















tisdag 5 maj

Vi har tid på bvc idag klockan 14. Ska bli kul att fara dit och se hur mycket hon väger och hur lång hon har blivit, det var så länge sen vi var dit. Matilda vaknade klockan 9 och ligger nu i våran säng medans jag sitter vid datorn.


Vi stoppade ut våran soffa på blocket igår, så nu får vi se om någon vill ha den. Har sökt efter en soffa ett bra tag nu men inte riktigt hittat den jag tycker om till ett rimligt pris. men nu har jag hittat en soffa iallafall så vi får väl se hur det går med det beroende på om våran soffa blir såld också.


Nu ska jag gå och busa lite med Matilda <3  hon börjar bli trött på att ligga ensam i sängen.


måndag 4 maj

Matilda fyller 5 månader idag  Grattis mammas älskling <3 


Vi har varit i stan och promenat runt lite jag och min sockersöta gullunge. Det är så fint väder ute så man kan ju inte låta bli att ta sig ut. Nu är vi iallafall hemma igen, gick en snabbis på ica i stan innan jag åkte hem, köpte en smörgås för att jag inte hann äta någon frukost innan vi for iväg.

Nu sitter Matilda i hennes nya gåstol, hon tog några steg på morgonen och försöker ta sig fram nu med. Hon är så duktig. Nu ska jag kila iväg och sätta mig ute på balkongen och försöka ringa Christoffer som jobbar.


OjOj nu har Matilda bajsat också. myyyys!!

BILDER KOMMER


söndag 3 maj

Nu har vi ätit middag precis, det blev faktiskt jätte gott. Brukar alltid ha förmågan att göra något fel så maten blir förstörd, men inte den här gången. Nu är man mätt och belåten med andra ord =)
Christoffer sitter med lilltjejen i soffan och ser hockey nu. Morfar och morbror skulle kika förbi på en stund också. 


stoppar in en bild på maten i brist på annat att göra just nu.






söndag 3 maj

Nu har vi precis kommit hem från barnens hus och ica maxi. Blev ungefär samma sväng idag som igår. Men nu har vi köpt gåstolen åt Matilda. Den var väldigt söt. blå/grön men grejen hon sitter i har söta blommor på sig så det ser väldigt tjejigt ut :) Hon når inte riktigt ner med fötterna ännu, det är bara tårna som tar i backen men hon förstår inte riktigt hur man ska göra för att ta sig fram än.

På vägen hem så for vi och handlade lite mat på ica maxi, kylskåpet började bli lite tomt. Finns så mycket annat att titta på där också vilket gör handlingen roligare (inte lika omtyckt av christoffer). Köpte en blomma till köket och en liten handduk. Vi ska göra någon jätte god asiatisk kycklingsoppa med bröd idag till middag. Ska bli kul att smaka om det blir lika bra som smakprovet på affären igår, är ju inte direkt något proffs på att laga mat.
 
En bild på mammas sötnos i sin nya gåstol


lördag 2 maj

Blev inte allt för mycket gjort nu under dagen iallafall, vi kom precis hem då vi varit en sväng till barnens hus och tittat på gåstolar. Så otroligt dyrt är det, den billigaste kostade 600:- och det är en sån Leon har (Sara & Robins bebbe), vi vill ju inte köpa en likadan och alla andra kostar 700:-. Vi tänkte köpa en men vet inte riktigt när, vi var mest och tittade runt lite nu. Kanske åker dit någon dag till veckan, skulle ju så gärna vilja ha en sån åt Matilda nu när hon börjar bli större och hon tycker det är så kul att sitta i en sån, iallafall på affären och i Leons :)

Köpte en prasselbok åt Matilda på ica maxi, 55:-. det var lagomt för en sån tycker jag. stoppar in en bild på den.

Snart ska vi börja med middagen tror jag, blir fläskfilé och pommes


lördag 2 maj

Jag har precis vaknat. Christoffer klev upp med Matilda klockan nio i morse så jag fick sova vidare. Lilltjejen fick mat klockan 19 igår kväll och vaknade först 7 på morgonen, hon sover så bra. skönt att det börjar bli mer sömn om nätterna. 

Har ingen aning om vad vi ska hitta på idag, det är iallafall sol ute så något måste vi ju göra... ja vi får väl se.


fredag 1 maj

Sommarsommarsommar (L)
gud så härligt väder det har varit idag, inte ett enda moln på himlen, ungefär 18 grader i skuggan, verkligen sommarväder.

Jag, Matilda och älsklingen for till bensbyn när Helena och Joel farit hem tidigare idag. Har suttit ute på altanen hos Christoffers föräldrar från klockan 14-18 och grillat mat och njutit av sommarvädret. Nu har vi precis kommit hem, ska väl se någon film på en stund då vi lagt Matilda. Ska bli skönt att bara ta det lugnt igen. Lägger in några bilder från igår också...


BILDER KOMMER.


torsdag 30 april

Nu är vi hemma igen, efter en god middag hos Sara, Leon & Robin. Blev file-nånting och potatisgratäng och någon god sås till det. hur gott som helst :) Nu är en massa trevliga människor hemma hos oss och dricket lite smått, även jag som måste få ha roligt ibland. Måste vara lite social nu. Skriver lite senare eller imorgon.
puss <3


torsdag 30 april

Tänkte passa på att skriva ett inlägg medans jag ännu har tid över idag. Ska strax hoppa i duschen och fixa till mig innan vi ska på middag hos Sara, Leon & Robin. Christoffer for precis iväg till sitt jobb för att fixa en pump vi köpte som pajade direkt, vi behöver den ikväll då vi ska pumpa luft i en madrass som vi ska sova i inatt.
Matilda sitter i babysittern och busar just nu<3

Nu ska jag hoppa i duschen iallafall så jag blir redo att åka iväg i tid. Massor av saker som ska hinnas med innan man kan åka då man har en liten bebis.

Ha en toppen valborgsmässoafton


onsdag 29 april

Nu har jag börjat skriva på bloggen här igen, kom inte riktigt igång med skrivandet vid senaste försöket. Men nu ska det bli ändring.
Från och med idag så kommer det dyka upp fler inlägg.

Lägger in en bild på min lilla familj <3

onsdag 29 april

Matilda är kvar hos sin mormor så jag har varit på stan hela dagen idag. Letade efter ett par byxor men blev en huvtröja från sisters och 2 linnen från gina tricot istället.
For till mamma med blöjor när jag var klar på stan, Matilda hade bajsat hur många gånger som helst så hon behövde fler blöjor. Efter det for jag och christoffer till systemet (inför valborg) och sen korvgubben och köpte mat. gott var det, men onyttigt. Nu sittter vi hemma, älskling ser hockey på tv och jag städar inför imorgon då vi ska få besök på kvällen efter att vi varit hos Sara, Leon & Robin och ätit middag. ska bli trevligt att gå med dom små på en majbrasa.



tisdag 28 april

Idag vaknade jag klockan 07:55 på morgonen. klev upp och fixade till mig och tog på nya byxorna och tröjan jag köpte igår. det blev fint, det andra paret byxor lämnade jag tillbaka för att dom satt så löst kring rumpan. ska försöka hitta ett par andra, behöver 2 par byxor.
Jag städade lite innan jag väckte matilda klockan kvart i nio ungefär, hon var lika glad som vanligt när hon fick kliva upp. så söt lilltjejen där. Jag duschade henne i badkaret, det var omtyckt av henne, sen blev det på med nya kläder och mat till lillen. sedan redo för att sätta sig i vagnen och gå mot bussen. Vi skulle på babysång inne i stan, vid kyrkan. Sara och Leon for dit med oss. ringde linnea på morgonen för att hon är här uppe nu när hon har lov så hon hängde med oss till sången. Väl där så var båda ungarna nöjda men väldigt trötta efteråt.
Efter sången for vi allihop till g-stad och fikade och busade med ungarna, kul. sen for sara och leon hem vid fyra och vi körde hem linnea när christoffer kom hem från jobbet. nu är matilda hos sin mormor och ska sova där, saknar hon redan!!! det gör ont i hjärtat mitt. nu är dagens händelser uppdaterade
puss (mamma saknar dig matilda)

onsdag 18 februari

god morgon! jag och Matilda vaknade precis. Hon har sovit hur bra som helst inatt. Tänkte faktiskt äta lite frukost alldeles strax, är så otroligt hungrig + att christoffer blir sur om jag inte hunnit äta :) Satt Matilda i babysittern nyss så nu sitter hon där och "pratar" för fulla muggar. Så gulligt

Vi hade tid på soc idag för en faderskapsbekräftelse, vi ska bekräfta att det är christoffer som är Matildas pappa.  MEN så kallt som det är ute så avbokade jag tiden vilket kvinnan vi skulle träffa förstod. man vill ju inte gå ut med lillen när man knappt själv kan vara ute i kylan. stackars liten som föddes en såhär kall årstid.


tisdag 17 februari

Jag har inte hunnit hoppa i duschen ännu, skulle göra de då jag skrev mitt senaste inlägg tidigare idag. Men det blev så att jag skulle vänta på att christoffer kommer hem så vi åker och hämtar lillen tillsammans sen. Hon verkar ha så roligt med mormor. 
En kul grej är att prata i telefon med henne, hon lyssnar ju när man pratar och börjar alltid skratta jätte mycket. kan bara tänka mig hur hon skrattar när hon hör mig prata i örat på henne via telefonen.

tisdag 17 februari

För första gången sen Matilda föddes så har jag fått sova en hel  natt utan ammning eller annat som gör så att jag måste kliva upp. kan du förstå hur skönt det kändes? kan inte beskrivas. dock ömmar brösten för att dom är fulla med mjölk, vilket är en nackdel. Christoffer var precis hem på lunch idag, trevlig överraskning:)


Vi har blivit tilldelade en lägenhet påtuna idag, vet inte riktigt hur vi ska göra med den ännu. Man har ju 3 månader uppsägningstid, vilket är puckat för sista inflyttnings datum är 1maj och därför måste man betala dubbla hyror. Jag vill så gärna ha ett rum till Matilda, så roooligt med inredning. Har redan planerat hur hennes rum ska se ut fast hon inte ens har ett ännu, rätt likt mig faktiskt.


DOP
- Lilltjejen döptes faktiskt i helgen. På alla-hjärtans-dag <3 Matilda Alicia Maria Wikström heter hon, Matilda är namnet vi älskar, Alicia är namnet vi gillar, och Maria är namnet från släkten. Hade en jätte söt (enligt mig själv) rosa dukning på dopkalaset. Ibland är det tur att man fick en liten flicka, älskar ju rosa, men klart småpojkar är sjukt gulliga också.

Nu ska jag hoppa i duschen, ska åka iväg till örnäset och hälsa på mormor. Matilda har ju varit där så jag ska hämta hem gullungen, SAKNAR henne sååå!! puss


måndag 16 februari

En Blogg. Nu har jag äntligen skaffat mig en. rätt skoj tidsfördriv ibland också, kul att kunna läsa i framtiden. Kan börja med att berätta att jag nyss blivit mamma. Det kanske du redan vet? Den 4:de december föddes hon, Matilda. 13 dagar sén var hon. Vägde 3440g och var 50cm lång, alldeles perfekt var hon. så liten och så söt. Ska skriva mer om henne sen, men nu ska jag kila iväg och rengöra badkaret innan älskling kommer hem, jag ska laga middag till oss (hemlagad pizza) med ett skönt bad som "efterrätt". Äntligen en liten stund för oss själva.