fredag 29 oktober

Ååh så härligt det känns med fredag, helt UNDERBART måste jag säga.

Det kommer att bli en superbra helg tror jag.
Ikväll ska vi till bensbyn, blir bjudna på middag och sen ska vi även sova över där hela familjen.
Imorgon ska Matilda sova över hos min mamma så jag och älsklingen ska hitta på något för oss själva.

Hoppas ni får en toppenhelg allihopa!! Puss på rumpan, tjaooo

torsdag 26 oktober

Grattis till den lilla tjejen Emma och Rickard.
Nu förändras allt för resten av ert liv. På ett väldigt underbart sätt såklart.

Grattis än en gång. Så sockersöt bebis <3

2910g 48cm

onsdag 27 oktober

Igår kväll gick vi alla tre till biblioteket här i gammelstan. Vi lånade 7 stycken böcker till Matilda.
En sån här liten bok kostar ca 60-70 kr/st på affärerna så man tjänar ju en hel del på att låna nya böcker vid jämna mellanrum.
Dessutom tyckte Matilda att det var jätte kul att springa omkring med leksaker som fanns på biblioteket.

Plockade bort Matildas prinsesstält för ett antal månader sen men nu har jag tagit fram den igen. Hon älskar den som aldrig förr.
Brukar även byta ut böcker i hennes boklåda så att det inte alltid är samma böcker i den. Räcker ju med några stycken åt gången.

Nu ska jag gå till köket och hämta böckerna, sen blir det en hel dag med pluggande. Har ett stort arbete i svenskan som måste göras. Har som tur är 3 extra dagar på mig eftersom jag redan gjort bort religon-arbetet jag har den här veckan.

tisdag 26 oktober

Åh vad jag vill tatuera mig. Vill tatuera in Matildas namn någonstans på min kropp.
Vet inte var, vet inte hur den ska se ut men jag vet att jag vill göra något.
Det får inte vara för mycket men gärna något mer än bara namnet.

Ta bort fjärilen på den här tatueringen så har ni något i den stilen som jag gillar. Men den dagen jag tänker göra något så kanske det blir nåt helt annat, det får vi se.

tisdag 26 oktober

En fråga från anonym:
Vilken fin växa säng man skymtade i bakgrunden?:)
Vart har ni hittat den? Och vad var det som fick dig att fatta beslutet om att det är dags att skippa spjälsängen?
Jag kan som inte riktigt bestämma mig hur ja ska göra haha

Svar:
Jag lyckades inte komma in på din blogg via länken så jag vet inte vem som skrev frågan, tekniska problem eller liknanade.

Vi köpte sängen på IKEA. Gulliver heter modellen. Du hittar den här: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S39887442
Matilda fyller snart 2 år så man skulle ju kunna vänta ett tag till med att byta säng men jag ser ingen mening med att vänta hur länge som helst, det tar nog lika lång tid att vänja henne nu som om ett halvår.
Vet inte riktigt när man brukar byta till en större säng? Kanske mellan 2-3 år.. men hur som helst så förstår hon ju att man sover i sängen så man får ge det lite tid bara.
Första kvällen tog det 40 minuter för henne att somna, då satt jag brevid henne i sängen men nätterna efter det har hon somnat nästan direkt precis som i sin spjälsäng.
Hon kan kliva ur sägen och ställa sig bakom dörren eller gå omkring i sitt rum men efter en liten stund så går hon och lägger sig i sängen igen och somnar där. Brukar plocka bort glödlampan i taklampan på kvällen så att hon inte tänder den. Låter det dumt?
-kanske men det funkar för oss. Hon skulle aldrig få ro om hon kunde tända stora lampan, då skulle hon leka hela natten istället.
Om man har en resesäng så kan man ju alltid plocka fram den om han/hon inte somnar. Ge det lite tid. Alla mammor och pappor får nog själva bestämma när dom tycker att den lilla klarar av att sova i en stor säng.

Slutsatsen är väl att jag inte ångrar att vi köpte en stor säng redan nu då hon är 1 år och 10 månader. Hon klarade helt enkelt av det nu och det gör nog de flesta barn om föräldrarna ger det lite tid. Man kan sitta i sängen tills dom somnat eller på något annat sätt göra det tryggt att byta säng.
Den största fördelen med att byta bort spjälsängen är att man som förälder kan krypa ner i sängen och läsa en bok eller helt enkelt somna tillsammans med barnet. Det är ju lite svårare att krypa ner i spjälsängen.

//M

måndag 25 oktober

Christoffer har varit och handlat med Matilda idag. Bland annat en pumpa hade han handlat hem.

Middagen bestod av fläskfilé & pommes + såser. Enkelt och väldigt gott.

Även jag åkte iväg med Matilda och gick på några affärer. Köpte en duk, ljus, hudkräm och lite annat smått. Hittade en julklapp till Matildas farmor. Lite tidigt för julklappar kanske men lika bra att göra bort det i god tid, speciellt om man råkar hitta något i butikerna.
För första gången på vääääääldigt länge så somnade Matilda i barnvagnen när jag traskade runt på affärerna. I ca 30 minuter låg hon där och sov, sen var det dags att sätta sig i bilen igen så jag fick väcka henne. GULLUNGE!!






Ett tips till er som gillar hudkrämer som lukar gott! Den här gör det.
Säljs bland annat på DollarStore.

måndag 25 oktober

I lördags skrev jag högskoleprovet. Har rättat provet på internet så jag vet antalet rätt jag har fått men inte vilket poäng mellan 0,0-2,0 jag får. Det får jag veta först om 4 veckor. Poängen är ju olika varje år beroende på hur det gått för alla andra i Sverige. Om alla fått bättre eller sämre resultat. Håller tummarna för ett hyffsat resultat iallafall!!

 

Sitter hemma och pluggar just nu, är snart färdig för idag eftersom jag redan ligger före i schemat.
Har inte så mycket på hjärtat just nu så detta får duga.

Puss&Kram /Marlena

fredag 22 oktober

Har bokat tid hos tandläkaren idag! Helt själv utan en kallelse som kommit i brevlådan.
Jag är grymt rädd för tandläkaren, vet inte varför men jag bara är det. Har inte varit dit sen 2006.
Kommer ihåg när jag var dit på Matildas 1-års kontroll, började må illa och blev yr när jag kom in i lokalerna.

Hur som helst, anledningen till att jag ringde är min lilla glugg som jag har. Har hatat den sen jag fick den i typ 6:an, 7:an 8:an eller något sånt. Slog i tanden i badhuset. Träffade en tandläkare efter det men hon tyckte att vi skulle vänta eftersom den kunde återställa sig själv men det har den inte gjort. NU ska jag äntligen få bort det som hindrar mig från att lé med ett bra självförtroende.
En plastfyllning trodde hon som jag pratade i telefon med att det skulle bli. Dom fyller ut mellanrummet med "plast" så det blir fint och gluggfritt.
Priset är ca 700kr så det är ju inte alls farligt + undersökningen såklart.

HOPPAS verkligen att det blir av när jag ska dit nästa torsdag kl 12:40. Dock lär jag behöva något lugnande om jag har hål i tänderna som måste fixas.
Usch får ont i magen av att tänka på tandläkaren men nu har jag en väldigt bra anledning att gå dit så jag ska INTE avboka tiden som jag alltid annars gör.

Hon i telefonen sa att jag skulle få träffa en jätte snäll tandläkare som vet om att jag är rädd. Sen sa hon även att jag inte skulle avboka tiden utan komma dit som planerat, om jag inte är sjuk vill säga.





onsdag 20 oktober

Precis som planerat så uppdaterar jag bloggen med ett nytt inlägg.

Min mamma åkte precis hem. Vi har ätit middag och varit ut på en prommis till affären och hem. Mötte Emma och Wille på affären. Dom var precis som vi ute på en affärpromenad.

Matilda vaknade rätt tidigt idag så hon är grymt trött. Snart blir det sova för hennes del. Imorgon kommer Christoffer hem igen, om det nu blir som planerat. Vädligt skönt att han kommer hem<3 men har massor av plugg i veckan och högskoleprovet till helgen.

Detta köpte jag åt mig idag. Vet som vanligt inte om jag ska behålla eller inte. Fick ingen bra helhetsbild men det är nog inte så noga.

Fick hem en klocka av VeckoRevyn igår eftersom jag prenumerade på dom ett tag. Inte så fin som jag trodde att den skulle vara men den var ju gratis iallafall


Matildas nya byxor


Matildas nya mössa men den ska jag lämna tillbaka. Den var för stor för henne, föll över ögonen hela tiden. Blir tvungen att köpa Reima mössan som finns på stan iallafall. Jag som gärna hade velat slippa köpa en så dyr mössa eftersom hon redan har en helt ny Reima overall, helt nya kuoma skor och nya vantar som farmor köpt. Men vad gör man är stan är full av fula opraktiska mössor?? :/ Kanske finns någonstans men jag hittar inga iallafall

Jag i nya halsduken...

Jag och världens sötaste Matilda <3

Låt dig inte luras, hon sover inte. Hon gör som hela familjen Vikström när man ska ta kort. HON BLUNDAR!! ;) *ler*



onsdag 20 oktober

Ikväll ska jag blogga ett inlägg med bilder, så kika in senare idag.

Har varit till stan och köpt en mössa och ett par byxor åt Matilda. Sen köpte jag även 2 grejer till mig, känns som att det var evigheter sedan jag köpte något åt mig. Det är bara Matilda som får fina grejer numera. Men hon behöver ju det mer än jag..

Nåja, ska kila iväg till dagis strax. Sen kommer mamma hit och häslar på.

/Marlena

söndag 17 oktober

Då var det söndag kväll igen.
Jag och Matilda har badat ikväll. Min lilla tjej älskar verkligen det. Efteråt låg vi i hennes säng och sjöng sånger och busade ända tills vi var helt slut.
Nu sover hon, somnade på en gång precis som igår. Jag har nog den bästa tjejen man kan önska sig, men det har väl alla mammor och det är ju så det ska vara <3

I fredags sov Matilda över hos sin farmor och farfar. Jag hade idolkväll hemma hos mig tillsammans med min syster och kusin.
Igår for jag till min mamma när jag hämtat Matilda, vi åt middag där och efteråt for vi och hälsade på Carola och lilla Savannah. Kom hem vid 18:30 då lilltjejen somnade på en gång efter en hel dag utan sömn.

Nu lyssnar jag på musik och väntar på att min kära pojkvän ska ringa mig efter jobbet, 4 dagar kvar!! Sen blir det en långhelg med hela familjen samlad igen, härligt.







Kommer ni ihåg när jag sålde bort Matildas kuoma skor från förra året?
Sålde ju dom för 300kr på blocket och köpte ett par andra för 250kr (också på blocket)
Var dock missnöjd över att fodret var så nött invändigt. Köpte därför ett par helt nya när jag var i finland i veckan. 330kr kostade dom helt nya. Sålde dom jag köpte tidigare för 300kr på blocket direkt jag kom hem.
Slutsatsen är väl att hon har helt nya kuoma skor nu och jag har betalat 0kr för dom. Fick snarare 70kr extra.
Krånligt? -Aa, kanske men väldigt värt det just nu.

torsdag 14 oktober

NU.... har lillhjärtat somnat i sin nya säng. 40 minuter behövde hon på sig för att somna. Gick väldigt bra kan man säga. Det är ju trots allt första natten i en ny säng som man kan kliva ur helt själv. Säkert mycket som lockar utanför sängen.

Vi var till bensbyn tidigare idag så nu sitter vinterdäcken på bilen. Åt middag där också, gott som alltid.

Nu ska jag läsa lite, sen se på tv.


torsdag 14 oktober

Vilket hundväder det är ute idag! Det har snöat hela natten och gör det ännu.
Kommer säkert att smälta bort under dagen eftersom det redan är 0 grader. Alltså bara massa slask ute + att man har sommardäck på bilen. Ska bli kul att se hur länge det dröjer innan jag krockar i något, har ju aldrig kört i sånt här väder (förutom halkbanan, men det är ju inte riktigt samma sak?)
Som tur är så ska min pojkväns pappa fixa vinterdäcken till bilen eftersom Christoffer är i kiruna och jobbar.

Som pricken över i:et så har jag blivit sjuk också. Har ont i halsen, öronen och febrig. Har knaprat i mig 2 alvedon så febern borde ju försvinna.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa ut en bok från 1800-talet. En svenska uppgift som jag har, wiie!!





onsdag 13 oktober

En trött Marlena bloggar!
Har varit på IKEA och köpt en säng idag. Åkte dit vid 11-tiden och kom hem för ett tag sen. Traskade runt på affärerna i finland också. Hittade dock inte så mycket mer än godis ;)

Nu sover Matilda och jag har precis byggt ihop hennes nya säng. Sålde spjälsängen igår så nu ska hon bli en stor tjej med en större säng. Imorgon börjar vi träna på att sova i den.
Som tur är har hon en resesäng som reserv ifall det inte går så bra.

Glömde säga jag var och städade på Matildas dagis tillsammans med pedagogerna och andra föräldrar igår. I drygt 2 timmar höll vi på att tvätta leksaker, dammsuga, byta sängkläder och rensa förråd. Efteråt fick vi en kopp kaffe och smörgås.

Nu ska jag gå och dö i min säng hade jag tänkt..




Lägger in bättre bilder på sängen när den är på sin plats i Matildas rum.

Barntallrikar med lagom höga kanter

En nattlampa som ska upp på väggen brevid den nya sängen

tisdag 12 oktober

God morgon

Har precis varit och lämnat Matilda på dagis. Vinteroverallen åkte på i morse eftersom det är 1,6 minusgrader ute.

I söndags hade vi en kasta-bort-allt-skit-från-lägenheten-dag. Vi rensade alla garderober och förrådet i trapphuset. 14 svarta sopsäckar fulla med skräp kastade vi. Det vi inte längre behövde men inte ville kasta, la vi ut på blocket.

Blocketannonserna ledde till att vi sålde saker för 1400kr bara igår. Hoppas vi blir av med resten av prylarna också.

Imorgon åker Christoffer bort och jobbar, kommer hem nästa vecka på torsdag. Tur att vi tjejer är vana vid att han är borta, blir mycket lättare då.

Behöver du något av det vi inte längre behöver, hör av dig på 073-8340922 eller skicka mail till [email protected]

En trapphylla. 100kr Nypris 300kr

Babyliss Plattång 300kr Nypris 1000kr

Insynsskydd till saab 9-5 kombi. 400kr

Databord 300kr Nypris 700-800kr


Skötväska från BRIO. 250kr Nypris 600kr

Gravidtidningar och 2 böcker, FÖDA BARN & GRAVID!
Ett måste att läsa innan den lilla anländer. Otroligt bra läsning.
70st tidningar + 2 böcker. Allt för 150kr

En hel svart sopsäck full med barnkläder i storlek 50-90. Bland annat 3 stycken overaller.
Allt för 200kr

Badbalja & lekmatta. 50kr/styck eller båda för 70kr

4 stolar, 150kr

Skötbord. 50kr

MIN DATOR HAR GETT UPP

Fortsätter blogga som vanligt på måndag.... förhoppningsvis.

Trevlig helg!!

Matilda kissade i pottan för första gången igår, så duktig hon är. Min stora tjej <3



söndag 3 oktober

Då var vi hemma igen efter en hel helg i bensbyhuset.
Blev bjudna på en god middag igår och fick sovmorgon idag.

Just nu:
sover Matilda
jag sitter vid datorn
Christoffer och min pappa är ute och fixar med bilen.

Senare ska min pappa äta tacomiddag med oss. Resten av kvällen laddar vi batterierna inför kommande veckan.

Köpte 2 mössor igår, en till mig och en till Christoffer.