tisdag 30 juni

Nu kommer Christoffer hem alldeles strax. Vi ska åka och handla då, hann inte igår för att min mamma lånade våran bil.
Mikaela, Anneli och hennes unge Moa var hit och fikade precis. Så stor Mikaelas mage har blivit nu, bara 10 veckor kvar av hennes graviditet. Ska bli kul att se om det blir en flicka eller pojke. jag tror...... hmm :S vet faktiskt inte. en flicka kanske? eller pojke? haha
Nu ska jag städa bort fikat och sen vänta på att Christoffer dyker upp.
Pussar

tisdag 30 juni

Var precis in på en sida på internet och kollade vädret för veckan.
Idag är det 28 och helsol
Imorgon 26 och helsol
MEN SEN torsdag 15 och helsol?? Det måste blåsa från antarktis eller nåt.


tisdag 30 juni

Imorgon börjar JULI månad.
Den 3:e firar jag och älskling 1½år.
Den 4:e fyller våran underbara Matilda 7 månader.
Den 9:e fyller jag år. Vi ska ha fest här hemma hos oss den 10:e. Fira både mig och en kompis till min älskling:) Det blir säkert roligt.
Matilda springer omkring i sin gåstol nu, vi var ut på en liten prommis för en stund sen. Underbart väder idag med. Får se vad vi gör av den här dagen.
Puss <3

Älskar min pojkvän Christoffer & min underbara dotter Matilda

Matilda hemma hos Leon

Älskling som kör bil

Bild från boden i helgen. älsklings kompis Marcus

måndag 29 juni

Sitter på youtube och lyssnar på musik. Just nu Janet Leon - Heartache on the dance floor.
http://www.youtube.com/watch?v=DIhbXtUtG1U

Matilda ligger och sover. Så söt hon är när hon ligger där i sängen med ett mjukisdjur på huvudet. Funderar på vad vi ska hitta på idag. Vi ska och handla när älskling kommer hem, det är de enda jag vet än så länge.

Fick föräldrapenningen idag, har inte fått de på mer än 3 månader på grund av en massa krångel. Fick mycket mer än jag brukar få, ingen aning om varför? Men vad gör de, tackar inte nej till mer pengar :) Måste komma ihåg att åka till banken i veckan och hämta ut mina barnbidrag också. Dom fortsätter ju komma ner i brevlådan som små lappar man måste hämta ut fast jag var in på banken och fixade så att dom skulle komma direkt på kontot. Vi får åka dit och be som samma sak igen och hoppas på pengarna dyker upp direkt på kontot sen.

söndag 28 juni

Underbara helgen är över nu igen. Imorgon bär det av till jobbet för älskling igen, tråkigt :) Blev inga fler inlägg i fredag och inte heller något igår så jag får sammanfatta vad vi gjort.
*I Fredags for vi till bensbyn med Nina & Josefine. Solade och gick långpromenad där. Var ute hela långa dagen. När Christoffer kom hem från jobbet så åt vi grillat till middag. Efter det for Nina & Josefine hem och vi åkte till Matildas farmor & farfars stuga utanför Råneå. Matilda sov hos sin mormor så vi åkte ut dit ensamma. Väl där så tog vi oss någon öl och gick med älsklings föräldrar till hans mormor & morfar och var där med dom och deras barnbarn. Spelade badminton och fotboll bland annat, riktigt roligt var det :)
*Igår åkte vi ut med båtarna och fikade på nåt ställe ute till havs. Vid 3-tiden åkte vi hemåt och hämtade Matilda från sin mormor. Efter det blev de middag i bensbyn igen och Nina & Josefine kom dit. Den här kvällen sov dom där också. Åkte en sväng till boden på kvällen då barnen sov, vi fixade en barnvakt. Dom sov som stockar båda 2 under tiden vi var borta.
*Idag har älskling tvättat våran bil och min systers (Nina). Jag tvättade Matildas bil (barnvagnen) så nu är den som ny igen. Åt kycklingsallad till middag och efter det for vi till Sara, Robin & Leon och hälsade på. Så himla länge sen vi sågs nu, mitt fel. Så stor lillpojken har blivit. Nu är vi bara hemma, Matilda la sig precis efter ett bad.
Lägger in lite nya bilder.

Det har varit så JÄVLA fint väder sen i onsdags så man är heeeelt bränd nu. Kan inte sminka mig eller nå för att ansiktet är bränt, fast lika är ju de. Så om jag ser knäpp ut på nån bild så är det inte för att jag sminkat mig konstigt utan för solen!!! 



Matilda och Leon ute på gården

sötungen tidigare idag i sin solhatt

påväg till boden

Hemma hos Leon.

fredag 26 juni

Nu är helgen här. så underbart!!  Vad som är ännu bättre är vädret här ute. Som alla vet redan så ÄLSKAR ÄLSKAR jag sommaren. Min syster kommer hit med sin unge snart, vi ska åka till bensbyn och vara där hela dagen. Christoffer kommer dit när han slutar jobbet så vi ska stanna där till imorgon iallafall.
Det är ju boden alive i helgen men det blir inget för min del. Väntar på piteå dansar och ler och luleå kalaset istället. Nu måste jag packa lite saker jag ska ha med mig till bensbyn.

Just ja, branden jag skrev om igår. Hela max & expert vid elgiganten här i luleå har brunnit ner. Fanns nästan ingenting kvar av dom ställerna. Tittade på nyheterna och där visade dom hur det brann vilket var väldigt mycket.
Men nu ska jag gå iallafall. skriver kanske ett inlägg lite senare.

torsdag 25 juni

Äntligen hemma. Vi har varit borta hela långa dagen. Matilda vaknade redan 08:15 idag så det var bara att kliva upp. Gick ut vid 9-tiden och satt mig i solen en stund. Vid 10 tog jag och Matilda bussen till pontusbadet där vi klev av och promenerade in till stan. Köpte mig en kjol på där och sen fortsatte vi att promenera till örnäset hem till mormor. Vi har varit där fram tills nu. For på arons ett tag också, så himla mycket folk där. Matilda doppade fötterna i vattnet. sötungen gjorde ju det igår också, fast i havet. Nu ska tösen få sova lite och sen busa med mig tills det är läggdags. Christoffer, älskling kommer ju hem efter 20 =( tycker så synd om honom som måste jobba i skiten inomhus när det är så fint väder. Nu ska jag inte gå ut nå mer idag, känns som att jag varit i solen alldeles för länge idag.
Ska se om det finns nå middag åt mig här hemma. puss <3

hörde att det brinner någonstans här i luleå nu? typ vid max & elgiganten? :-/

bild från storsand igår där Matilda doppade sina händer&fötter för första gången

MUMS, mormor bjuder Matilda på glass.

bild från arons badet idag.

en solhatt som kostade 39:50 på kappahl till Matilda


kjolen jag köpte idag.

onsdag 24 juni

SOMMAR SOMMAR SOMMAR
Hoppas värmen stannar kvar ett tag nu. Har varit ute hela dagen. 25 grader i skuggan = hur varmt som helst i solen. Först satt jag och Matilda ute på gården tills mormor kom till oss vid 11 tiden idag. Vid 15 for vi till storsand ett tag och sen hem igen och satt på våran balkong i hettan. Matildas mormor for hem strax innan 19 så vi hann med en lång-promenad innan hon for hem också. Nu har sötungen precis lagt sig och jag väntar på att älskling ska komma hem från jobbet. Han jobbar mellan 07-20 både idag och imorgon så han är väl hemma om en halvtimme typ. Lägger in lite nya bilder =)
Puss<3                          Jag älskar matilda och christoffer


mamma&söt-matilda

tvättade bilen tidigare idag. så ren och fin.


hon springer omkring med gåstolen

matilda med mormor

tisdag 23 juni

Matildas farmor for precis hem. Vi fikade hemma hos oss och gick sen en promenad till affären där vi köpte oss lite godis :-D Matilda fick en jätte fin klänning. Lägger in en bild på den. Nu ska jag och älsk sätta oss framför tv:n och hoppas på att det kommer något bra.


En söt haklapp som jag köpte på rea från åhlens city i gbg. Märket MARIMEKKO.

tisdag 23 juni

Nu har vi nyss ätit middag, benfria kotletter & potatis. Har suttit ute på balkongen en stund innan och efter maten, så himla varmt. Dom har ju lovat jätte fint väder imorgon och ännu finare på torsdag, 27 grader. Så wonderbart.
Matilda går runt i gåstolen nu, sötunge. Hennes farmor ska komma på besök. Nina var hit med sin dotter Josefine för en stund sen. Hon har blivit så himla stor nu den där busungen. River ner allt i sin väg :) Tänk att våran lill-bebis också ska bli så stor...
Älskling har varit ledig idag så vi har varit till stan en sväng på dagen men där fanns inge kul. Matilda blev jätte trött så vi for hem rätt snabbt. Sen kom ju Nina & Josefine på besök så vi har inte hunnit med så mycket mer. Ikväll blir nog en ganska lugn kväll. Längtar till fredag!!!!!

måndag 22 juni

Nu bjuder jag på några bilder från mini-semestern

sötungen satt på gräsmattan helt själv.

på bilfärden ner

ååh så gott hon tyckte det var med persika

klockan 20 på kvällen

sent på kvällen, precis innan vi kom fram.

ute på en 6km promenad

träden är lite större än här uppe i norr.

överby köpcentrum

kusin-vitamin

midsommar!!

påväg hem till pappa <3


måndag 22 juni

HEEJ, nu är jag hemma igen. Kom hem igår. Åkte hem med tåg med Matilda i egen sovvagn, riktigt skönt att inte behöva dela kupé med någon annan. Hade kanske varit billigare att flyga? 2002kr. Men kändes som att det var lättare att åka natttåg när man har ett litet barn med sig. Man får ju sova skönt hela natten och är framme morgonen därpå. Matilda sov nästan hela resan eftersom vi åkte kl 17:45 och var hemma 11:45. Tågen var så fullbokade så vi fick åka hem tidigare än väntat för att inte bli där nästan hela den här veckan också. 
Hade en otrolig lägtan efter min älskling när vi var där nere. Så skönt att träffa honom igen, har saknat honom såå mycket <3
Lite kort om resan:
*bilresa ner 14½ timme.
*Åt middag i sundsvall på max, gott!
*kom fram kl 21:30 så vi åkte till vänersborg med min kusin direkt och la oss och sov.
*lite promenader hann vi med också
*shopping i göteborg
*hemmakväll/filmmys med Sanna
*Midsommar-middag-fest hos min faster
*shoppat i köpcetrumen i överby
m.m

Ska sätta mig ute på balkongen och sola lite nu. Lägger in bilder lite senare idag..

måndag 15 juni

Imorgon bär det av mot GÖTEBORG med pappa och min lillebror. Eller vi ska till Vänerborg/trollhättan för att vara exakt. Men det är lika långt till Göteborg därifrån som från luleå-piteå så det blir nog att fara dit en del.
Min älskling ska stanna hemma, han måste ju jobba :( så det är bara jag och Matilda som ska ner. Så himla tråkigt att fara utan honom, kommer sakna ihjäl mig. Tur det finns telefon.
Kameran ska med så det blir massor med bilder, ska försöka lägga ut lite när jag är där så min älskling också får se hur vi har det. Nu ska jag mysa med Christoffer innan vi lägger oss. Ska iväg tidigt imorgon bitti. Vi måste vara iväg senast 7 för att komma fram mellan 22-00. Hoppas resan går bra med Matilda, och vädret! hoppas det blir fint. 
Puss&kram

söndag 14 juni

Då var det söndag kväll igen. helgen går alltid så fort. Får försöka hitta på lite roliga saker i veckan så det snabbt blir fredag igen. Så tråkigt när det är så trist väder bara.

Har varit ute och övningskört med älskling idag igen, gick toppen :-) Han är så bra på att lära mig saker så jag förstår. Matilda har precis fått bada, det var på tiden. Jag och Christoffer skulle nog också behöva ett bad. Om inte de så blir det en dusch ikväll iallafall. 

Det börjar något nytt program på tv ikväll om snorrika ungdomar. Privileged heter det. Samma skapare som gjort gossip girl och gilmore girls. Ska tvinga Christoffer att se det med mig ;-) Börjar klockan 19 på 5:an så jag måste kila iväg nu.
Puss

lördag 13 juni

Vi for till bensbyn igår för att Christoffers föräldrar är ute i stugan som vanligt :) så vi har huset för oss själva här. Vi åker hem först imorgon.
Igår hade vi förbi lite folk hit och drack lite och var sociala, trevligt var det.
Idag har jag, Christoffer och Matilda varit och hälsat på Anders & Gerd, så fint dom har det där dom bor. Har även övningskört med älskling, första gången med honom i hans bil. Har bara kört hans föräldrars automat-växlade bil tidigare. Gick faktiskt toppen, ska satsa på att börja på körskolan i höst. Så fort som möjligt.

.....Fick ett hemskt samtal av min pappa när vi höll på att laga mat :'( Hans syster hade dött i morse. Lämnade 2 barn i min ålder efter sig. Dom hade inte ens hunnit ta farväl av sin mamma. åh så hemskt, blev riktigt ledsen efter att vi lagt på då jag började tänka på dom. Planerna som min pappa hade på att tapetsera i Anders & Carolas nya hus blir inte av nu, han måste åka ner till sina föräldrar såklart, dom lär ju inte må så bra :( Även om deras dotter var drygt 40 år så är det ju ändå deras lilla barn och tänk dig att gå på sin dotters begravning. Sånt ska ingen förälder behöva göra. Hoppas hon har det bra där hon är nu. vila i frid


fredag 12 juni

STUDENTerna fyller upp hela stan idag. Åkte in till stan vid 11 för att gå och titta på alla studenter med Sara & Leon. Gud så varmt det blev helt plötsligt, jag höll på att tuppa av.(inte riktigt men nästan) tack och lov att det blev lite mulet sen, jag tog på mig tok för mycket kläder.
Blir riktigt avundsjuk på dom som går ut nu, jag längtar tillbaka!! Träffade Marcus och hans lillebror vid örnen och Kalle vid kungs. Jenny tog studenten, antons flickvän (en kompis till christoffer). Men vi for till stan för att titta på Sara & Malin som tog studenten från MP & BF. Grattis till dom.
Nu ska Matilda sova en liten stund, hon verkar lite småtrött igen fast hon sov i vagnen ett tag i stan.
Jag är lite sugen på utgång ikväll. Fast en hemmakväll vore inte helt fel heller, bjuda hem någon och äta & dricka gott. Ja, vi får väl se vad som händer i slutändan, vi har ju lilla Matilda hemma också :D 
Mamma älskar dig så otroligt mycket Matilda <33



mammas guldklimp



min studentklänning förra året.


torsdag 11 juni

typ en önskelista


otroligt fint tv bord men känns lite för dyrt

ett annat alternativ som är riktigt fin till ett bättre pris

förvaringburkar till matildas mat. ersättning, välling, gröt mm

nyhet på ikea, riktigt fin. Kanske som tv-bänk?

matta, så skitig våran är här hemma. skulle behöva förnya den

förvaring till matildas rum. samtidigt väldigt söt

ett överkast, nu har jag letat i evigheter efter ett som faller mig i smaken och i rätt prisklass. får fortsätta söka.

torsdag 11 juni

Precis när jag tänkte börja skriva så hör jag att Matilda vaknat så nu blir det ett kort inlägg. Hon har sovit sen klockan 13:40.
Har lagt ut våran bilbarnstol på blocket, den vi hade tidigare alltså. Ingen idé att ha saker liggandes hemma när man inte behöver dom.
Pratade med min kusin för en stund sen, hon hennes pojkvän Marcus ska komma upp hit och hälsa på helgen efter midsommar, vad roligt det ska bli att träffa dom igen. Och få visa upp vår söta tjej, Matilda <3
Ikväll ska vi och handla mat när Christoffer kommit hem.
Hinner inte skriva mer, Matilda ropar på mig ;)  Puss

onsdag 10 juni

Idag har Matildas mormor varit här hela dagen, hon är faktiskt kvar ännu. Vi har varit till storheden och handlat blöjor och sen åkt till barnens hus och tittat på bilbarnstolar. Matildas babyskydd börjar bli lite för liten, hon sitter/ligger så himla konstigt i den så hon hatar åka bil. Kan förstå henne när hon sitter så knäppt, stackarn måste ju få ont i nacken.
Vi har köpt oss en bilbarnstol alldeles precis. BRITAX är märket, tycker att den var absolut bäst för att börja använda den från nu när hon är 6 månader. Hon satt verkligen jätte bra i den och kan ha den tills hon är 3-4 år. Skönt att slippa skaffa en ny om 6 månader igen som med den här första vi har.
Lägger in en bild på den.


tisdag 9 juni

Matilda har precis gått och sova. Hon var jätte jätte trött. Vi har varit på besök hos Carola & Anders ikväll. Dom ska flytta till huset dom köpt den 25:e juni. Är riktigt avundsjuk på dom! Jag, älskling och min pappa ska hjälpa dom med tapetseringen där. Det kliar i mina fingrar när jag hör att dom ska få flytta till ett hus, jag vill bara dit och inreda :) hihi. men jag får nog vänta tills jag får mitt hus någon gång i framtiden.
Emmy var hit vid 15 tiden idag, vi drack kaffe och pratade om senaste tiden.

Ikväll ska vi se Paris hilton BFF eller vad de nu heter på tv. Även Desperate housewives kl 21! det får man bara inte missa. Godis har vi laddat med också, fredag mitt i veckan.
Sov så gott, nu ska jag sätta mig med älsko i vår mysiga soffa.

tisdag 9 juni

Exakt 1 månad kvar tills jag fyller år. 20år! Om jag fick välja så skulle jag vara 19 resten av mitt liv.

Har varit ut på en prommis med sötungen min nyss. Ganska skönt väder ute idag, inte så himla varmt men soligt är det.
På vägen hem så mötte vi 2 katter, en mamma-katt och en bebis-katt (haha) Helt gossiga var dom.
Lägger in någon bild från promenaden:



måndag 8 juni

Jag & Matilda har  varit till stan med morfar idag. Fanns inget roligt där så vi åkte till storheden och gick på några affärer där istället. Gick på ica maxi innan vi for hem, köpte taco-grejer för att morfar skulle stanna här och äta med middag med mig för att Christoffer jobbar över. Min lillebror kom också hit vid 16-tiden, just innan maten.
Nu går Matilda(sötnosen) omkring i gåstolen, så duktig hon är. Ska göra lite mat åt henne nu, hon verkar vara hungrig.
saknar min älskling <3





Morfar sitter och matar Matilda nu, hon äter riktig mat. inte nå goda socker-söta saker som hon alltid brukar få. Hon är ju över 6 månader nu så man måste ju börja äta på riktigt. Lunch & middag.

Köpte rullgardinerna från MAIRO förra veckan. Det blev dom vita till slut. Riktigt fina är dom men vi lyckades smutsa ner den ena rullgardinen med Christoffers smutsiga borrmaskin från jobbet =( Åh, inte så kul när dom inte är så billiga. 600:-/styck =/ Går inte heller att göra något åt smutsen så det är bara att stå ut.

söndag 7 juni

Nu är det dags att skriva ett blogg-inlägg igen.
Vi åkte ut till Christoffer föräldrars stuga under fredag eftermiddag och kom hem alldeles precis. Där ute finns inte internet så det är inte så lätt att blogga då, plus att man håller på med annat där. Riktigt skönt att komma hem när man varit borta hela helgen. Nu orkar man med en vecka här hemma igen.
Kan berätta lite smått vad vi gjort där.
*åkt båt
*bastat både fre & lör
*spelat TP och druckit lite cider i fredags med Matildas farmor & farfar
*fiskat (älskling fångade en liten aborre)
*läst massor av skvaller-tidningar
Lite av varje har man hunnit med alltså. Synd att det varit kallt nu igen, vart har värmen tagit vägen?... Huvva det är bara 8 grader ute nu. 5 när vi for från stugan i Råneå.

Mammas gullunge sitter i gåstolen nu, hon har nog saknat sina leksaker litegrann tror jag. Hon har varit lite svår att få att sova där borta, kanske för att hon inte känner igen stället. Men hoppas det blir bra nu när hon kommit hem igen. Hon brukar ju alltid somna så bra. Tur att man hade med barnvagnen så hon fick sova i den. Något hon känner sig bekväm i.
Nu ska jag gå och sätta mig i soffan med älsko. Lägger in nya bilder lite senare. Puss

torsdag 4 juni

Grattis mammas & pappas sötunge.
Ett halvår fyller hon idag.
tiden går så fort.....

onsdag 3 juni

Matilda ligger i badet nu, plaskar och har sig. Kom nyss hem från Matildas farmor och farfar, vi har varit dit och ätit middag. Väldigt gott var det. Vi fick med oss nyaste Wallander-filmen så jag ska slå på den när lillen lagt sig.

Har blivit kär i MAIRO rullgardiner, dom är väldigt fina och skulle nog passa bra hemma hos oss. Det är rullgardiner men ser ut som riktiga gardiner, alltså som en gardin-kappa. Finns i massa olika tryck och färger men det bästa är att man kan välja dom med mörkläggning vilket är toppen för att vi sover i vardagsrummet. Man vill ju kunna få det mörkt när man sover.

onsdag 3 juni

1år & 5 månader  Det är våran dag idag, min och Christoffers alltså. Imorgon fyller lillgumman ett halvår. Hon föddes med andra ord dagen efter våran 11-månaders dag. Vi hade inte varit tillsammans så länge när jag blev gravid men jag visste ändå att det är honom jag trivs ihop med och jag tror han känner det samma :)
Du och jag älskling, jag älskar dig så otroligt mycket!


KÄRLEK

tisdag 2 juni

Snacka om att man kan vara uttråkad ibland. (dom som känner mig måste tro att jag är knäpp som alltid ska hålla på med nånting här hemma, men så är det när man är mammaledig och hemma alldeles för mycket)
Jag har som precis tapetserat fondväggen i vardagsrummet. Typ bara för att. Vi hade tapeter hemma som vi hämtat gratis från bofonden hos lulebo. Det blev helt okej faktiskt, ingen rolig tapet men den duger, var lite trött på den gamla och samtidigt blev det lite ljusare i vardagsrummet vilken är toppen.
Nu pratade jag precis med älskling som blev glad att jag tapetserade själv så han slapp göra det. Ska börja laga mat så vi kan äta när han kommer hem.

tisdag 2 juni

Mycket bra.
Det var så doktorn sa när vi var på kontrollen tidigare idag. Hon är precis som man ska vara vid hennes ålder. Ligger varken före eller efter i utvecklingen, alla utvecklas ju i sin egen takt.
Nu har hon sovit i 2 timmar. Ska nog väcka henne och busa lite. När älskling kommer hem så ska vi och handla lite mat och sen fara till Matildas morfar och hämta hans systemkamera som jag ska få låna resten av veckan. Ska ta massor av fina kort på lillfisen.
Nu vaknade hon också, ska kila. puss&kram

jag och sötnosen i våras. januari tror jag.

så underbart söt bild. <3  (L) mammas hjärta

förra helgen klockan 21 på kvällen.

somnar nästan i gammelfarmors famn.

här har lilla hjärtat somnat i farmors famn.

så liten så söt

tisdag 2 juni

Vaknade precis, Matilda sover fortfarande. Känns som att man inte har träffat henne på jätte länge när man vaknar före henne på morgonen, har sån lust att gå in i hennes rum och väcka henne. men det kan jag ju inte göra förstås, hon vaknar nog ändå snart :) saknar min bebis <3
Vi ska på bvc idag. 6-månaders besök hos läkaren. Ska bli kul att väga henne igen och se hur lång hon blivit. Hoppas allt annat också är OK med henne.

Igår var vi mest på promenad hela dagen. Satt hemma och latade oss när älskling kom hem från jobbet. Den här dagen är ännu vädligt oplanerad, förutom läkar-besöket dårå. Ska ta och klä på mig nu och äta lite frukost.


måndag 1 juni

Hinner inte skriva något inlägg nu. Berättar vad som hänt imorgon istället.
Slog precis huvudet i toaspegeln AJ SATAN! ska ta och lägga mig i sängen med Christoffer.
Sov gott.