måndag 31 augusti

Då var det kväll igen vilket betyder att det är dags att blogga lite. Har lagt Matilda alldeles precis, lite tidigare än vanligt men hon verkade trött. Hon är vaken än men tror hon håller på och somnar.
Vi har varit till stan idag(igen), med Matildas morfar och morbror. Köpte en 2-pack pyjamas till Matilda. Kostade 159:- men var sänkt till 49,50:-. Ett fynd med andra ord! Hon har inga pyjamasar heller, alla hon haft är alldeles för små nu.
Det blir en väldigt lugn ikväll för mig, är ganska så trött just nu. Linnéa skulle möjligvis komma och säga hej då innan hon far iväg söderut igen.
Bjuder på lite nya bilder.

gumman i sitt nya nattlinne/pyjamas


En overall i storlek 60 som Matilda hade i vintras/våras, passar en bebis mellan 2-5 månader. Ska sälja den. Hör av dig om du är intresserad, antingen här på bloggen eller 073-8340922

Även en amningskudde ska jag bli av med, lägger ut den här innan jag lägger ut den på blocket.


Hon tog sig upp till ståställning helt själv i sängen. Hjälpte bara henne att ta fast med händerna på rätt ställe


Älskling ringde precis, dom hade slutat jobba för idag. 12 timmar blev det. Får väl se om det blir längre dagar resten av veckan.

söndag 30 augusti

Igår var vi på Karins 80-års fest. Karin är Christoffers mormors mamma, en väldigt gullig dam. För övrigt så var hela hans släkt där, alltid trevligt att träffa dom.
Matilda har nyss fått sin välligt så nu ska hon sova. Hon har verkligen varit superglad idag, sötungen våran. Vi har varit iväg till bensbyn, blivit bjudna på middag där. Gott var det!
Nu ska jag och älskling sätta oss i soffan och se filmen vi fick av Matildas farfar. Män som hatar kvinnor, den ska tydligen vara väldigt bra.

Söta lillgumman <3



Massor av fina presenter som hon fick.

KARIN 80år

fredag 28 augusti

Har varit till stan idag igen, med min syster. Åkte hem när min pappa hade hämtat Matilda från mormor vid 13-tiden. Går inte att beskriva hur glad man blir av att träffa henne igen när hon varit borta ett tag. Nu sover hon.
Älskling kommer hem på ett litet tag, skönt med helg. Sen blir det Piteå för honom hela nästa vecka(mån till fre) Kommer sakna honom såklart.
Har hittat ett par skor & en skinnjacka på stan. Vill ha dom sjukt mycket men känner mig så snål. Har sparat ihop massa pengar nu och ju mer jag har ju snålare blir jag för att jag vill ha kvar pengarna. Skinnjackan finns på Cubus, verkligen superfin, en brun. Skorna finns i smedjan, svarta med en liten klack och lite fodrade inuti så dom är perfekta att ha nu till hösten/vintern. Blir inte att köpa dom just nu men kanske vid ett senare tillfälle. Återstår att se.
Ikväll kommer nog Emmy & hennes kille hit, om dom nu inte ska åka till Piteå istället. Pallan hörde av sig för en stund sen, kan hända att hon också kikar förbi.

torsdag 27 augusti

Älskling har åkt till bensbyn igen. Samma sak som igår typ.
Min Matilda är hos mormor, hon ska sova där. Huvva vad jag saknar henne just nu!! Men imorgon är hon tillbaks hemma igen. Skönt att få lite tid för sig själv. Både utan henne & älsklingen min. Fast ja, minst lika skönt att ha dom båda hemma också.
Har inte så mycket på hjärtat så det får bli ett kort inlägg den här gången.
Pussar!!


onsdag 26 augusti

God kväll
Har lagt Matilda alldeles precis. Hon fick duscha innan hon la sig, hon älskar verkligen det. Hon brukar ta tag i duschen och "duscha sig själv" men sväljer mest allt vatten. hehe, sötaste tjejen alltså.

Har varit iväg till stan idag, med Matildas morfar. Köpte mig en kom-ihåg-tavla, en whiteboard. Jag är så himla glömsk (och Christoffer är inte så mycket till hjälp när det gäller att komma ihåg saker) så nu ska jag börja skriva upp allt viktigt. VÄLDIGT SMART.
Linnéa kom förbi efter vi varit i stan, hon lekte med Matilda medan jag lagade middag åt Christoffer. Väldigt snällt.
Nu är min älskling ute i skogen någonstans i bensbyn och "jagar". Eller ja, han sitter i nå jakt torn och spanar om något djur skulle komma gåendes förbi honom så han får skjuta den stackarn.
Får se om Linnéa kommer förbi ikväll, hon kanske skulle göra det, men annars har jag bara planerat för en lugn hemmakväll. Ska se The Bachelorette (hur det nu stavas) kl 21. Det får man bara inte missa.
Matilda & Christoffer <3

Just ja, beställde 3 bodys & 1 sparkdräkt åt Matilda från Ellos i morse. Fick hem en kupong med 50% rabatt på valfri vara. Då måste man ju passa på. 200:- för allt. Lägger in bilder på dom, skitsöta!
 

tisdag 25 augusti

Underbart väder ute idag. Skönt att känna av sommaren lite fortfarande.
Har städat som ett psyk idag. Verkligen storstädat. Har gått igenom i stort sett alla skåp & garderober här hemma. Och det viktigaste av allt, har gått igenom alla papper/räkningar och sånt. Nu är allt på sin rätta plats. Kastat allt som inte behövs och sorterat allt annat i pärmar.
Matildas mormor har varit här idag, fram till klockan 15. Vi var iväg och handlade vid 10-11 tiden så även kylskåpet och frysen har städats ur på lite gammalt och fyllts på med nytt.
Undrar vad man ska laga till middag? Christoffer är ju på jobbet fortfarande, dom har nån utbildning i 1-2 timmar så han dyker väl upp kring 18 skulle jag tro.
Ska ta ur tvätten från tvättmaskin nu så dom hinner torka ute innan solen går ner.

Gulliga Matilda i sitt rum för 5 min sen

Papper/räkningar samlade på ett ställe.

Städskåpet i ordning.

                        
Massa onödiga kvitton osv...                   
        

måndag 24 augusti

Ska gå ut på en prommis med Matilda nu. Blir så less på att sitta här inne. Har suttit vid datorn nästan hela dagen idag, huvva!
Hon vaknade halv tio i morse. Sov nästan 2 timmar mellan 11:15 & 13:00.
Ska klä på henne nu så vi kommer iväg.
Puss på sötnosarna i mitt liv!! <3

La ut barnvagnen på blocket igår. Det är 1 som har hört av sig men skulle återkomma, vi får väl se men nog ska vi få sålt den till slut.

måndag 24 augusti

David Cook - Permanent  Lyssnar på den låten just nu, hörde den på American Idol igår  och föll för den. En deppig låt men jag älskar den.

Mitt liv känns ganska upp och ner nu :'( Ingenting känns riktigt bra. Önskar att jag kunde spola fram tiden lite....

Platsen i hans hjärta
Kommer jag aldrig låta någon ta ifrån mig

Jag älskar dig! ♥

lördag 22 augusti

Vi (jag & Matilda) har varit till stan med mormor idag. Blev inte där så länge för att Matilda behövde få komma hem och sova. Köpte en vinteroverall till henne från Doffi. Lika bra att köpa nu så man slipper göra det senare, plus att storlekarna kan ta slut. En REIMA blev det, 1300kr DYRT, men vi hade ett presentkort från i julas på 600kr så jag behövde betala 700kr för den själv. Fortfarande dyrt tycker jag men dom är ju bra också. Tål allting. Blir bra när hon börjar på dagis till våren då det fortfarande är vinter. En "vanlig" overall från tex, H&M, kappahl eller åhlens kostar mellan 500-700kr så jag kände att jag hellre stoppar dom pengarna på en bra overall som tål att slitas på när vi ändå hade presentkortet. Nu kan hon leka i vattenpölar/snödrivor i timmar utan att bli blöt.
Har precis köpt mig en pizza för att jag inte kunde komma på vad jag skulle laga till middag. Är mätt som s*atan nu, men gott var det.
Matilda ligger och sover. Jag sitter vid datorn, läser reklamblad och ser tv samtidigt.
Älskling kommer hem ikväll!! hurra, finally. Saknar honom <3


Söt bröst-ficka.

Väldigt bra med 2 dragkedjor, enkelt att ta på henne overallen.
Extra hållbart  vid rumpan för att den inte ska gå sönder.

bakifrån

Framifrån. Lite svårt att ta bilder så man verkligen ser hur den ser ut. Färgerna blir så konstiga. Den är iallafall svart/grå/rosa


fredag 21 augusti

God kväll.
Nu har Matilda gått och lagt sig för natten. Jag satt mig precis i ett varmt, superskönt bad för att koppla av lite. Har dock med mig datorn som ett stressmoment. 
Lovade att lägga ut bilder på våran Emmaljunga till en vän som kanske är intresserad av att köpa den. Här kommer dom.



Nu ska jag duscha av mig, börjar bli så varmt här i badet. Sen blir det nog en lugn kväll med film eller tv.
Saknar dig Christoffer<3 Jag älskar dig



Bilder från idag

fredag 21 augusti

Matilda klev upp redan klockan 8 i morse, undrar om hon alltid kommer göra det nu framöver? Hoppas inte det, jag är så morgontrött.
Sitter i soffan med Emmy just nu och slöar bara. Hon ska åka hem med bussen 11:45. Vid halv ett ska jag till stan med Matilda och träffa min syster, hennes unge och en vän till henne. trevligt!
Vi har varit ut på en promenad med Matilda nu på morgon för att det är så fint väder ute. Fick också veta att Christoffer inte kommer hem ikväll, gud så tråkigt. Han kommer nog imorgon eftermiddag någon gång.
Saknar honom såå!!

torsdag 20 augusti

Nu har jag och Matilda precis kommit hem från en prommis till Ica. Matilda verkligen älskar sin nya vagn. När vi var till storheden med morfar tidigare idag så låg hon i vagnen helt tyst i över 1 timme. Och nu när vi promenerade till Ica och tillbaka så låg hon i vagnen helt tyst och tittade omkring sig igen. Gick ut en liten extra sväng för att hon verkade trivas så. Hoppas det håller i sig ;)
Tog lite bilder som jag lovade... Här kommer dom.




En handbroms, bra att ha i rulltrappan bla..
Syns lite av den nya skötväskan jag fått idag. Märke: BRIO 499:-

Chassit, lätt snyggaste barnvagnschassit (min personliga åsikt då)

Sötaste Matilda när hon ligger nöjd i vagnen påväg till ICA

Glömde berätta att Emmy var hit igår kväll. Riktigt trevligt var det, hon for hem vid 23-tiden. Nu är hon här när som helst igen, men den här gången ska hon stanna över natten.
Nu tänkte jag gå bort från datorn. pusspuss

torsdag 20 augusti

God morgon.
Har klivit upp klockan 8 idag. Första gången jag klivit upp så tidigt med Matilda, var så himla pigg så jag tänkte att hon skulle bli glad om hon får kliva upp lite extra tidigt. Nu har hon precis gått och lagt sig en stund igen så hon orkar fortsätta leka sen.

Vet ni vad? Nu kommer säkert en del tycka att jag är puckad men... Vi har köpt en ny barnvagn till Matilda igår. En Teutonia sprit s3, svart. Ska förklara lite snabbt varför vi köpt den!
För det första så har jag ända sen jag börjat titta på barnvagnar varit förtjust i just den här barnvagnen. Men när jag och Christoffer for runt och tittade på barnvagnar när jag var gravid så tyckte vi dels att den var lite för dyr och kändes lite ostabil med tanke på vintrarna vi har här uppe. Vi beslutade oss för en Emmaljunga city cross med liggdel & sittdel, en 2008:a. Var väldigt nöjd med den men när Matilda hade växt ur liggdelen och ville börja sitta i vagnen så kände vi att det fanns för lite plats här hemma för att ha liggdelen skräpandes i ett hörn så vi sålde hela vagnen. Köpte den på blocket för 5000:- och sålde den för samma pris. För dom pengarna köpte vi en sprillans ny Emmaljunga city cross, 2009:a. Samma vagn men med en helt ny design och bara sittdel. Funderade på en Teutonia redan innan vi köpte den nya vagnen men eftersom Matilda sov i vagnen när vi var borta så kändes en Teutonia för liten. Vi ville ha en "rejäl" vagn tills Matilda kan gå själv. Om man är på promenad i skogen till exempel så kan det vara bökigare att ta sig fram med en vagn som  bara har 3 hjul så det vore bra om hon kan gå själv om det händer. Behövde inte lägga speciellt mycket pengar emellan så det känns bra. Skönt att ha en lite mindre vagn nu, hoppas den är lika bra på vintern bara. Ska lägga ut våran Emmaljunga på blocket när Christoffer kommer hem från Kalix på fredag.
Tredje gången gillt.

Ska ta fler bilder på den idag så ni får se hur den verkligen ser ut.
Är helt-super-nöjd !!

onsdag 19 augusti

Matildas mormor är hos oss idag. Hon ska vara här tills Matilda gått och lagt sig ikväll, skönt att få lite egen tid fast man är hemma. Har varit till stan ett tag, köpte en body till Matilda som mormor betalade. 
Hon ligger på vardagsrumsgolvet med massor av leksaker just nu. Hon börjar bli väldigt duktig på att ta sig fram på egen hand.
Nu är det bara 2 dagar till Chritoffer kommer hem, längtar efter honom!
Hmm, vet faktiskt inte vad jag ska skriva, rätt tomt i skallen för tillfället. Julia var hit igår kväll iallafall, riktigt trevligt :) Hon for hem vid 23-tiden.
Nu få det räcka för den här gången.  Tjaoo<3


tisdag 18 augusti

Usch så mätt jag är, har precis lagat middag åt mig och ätit mig proppmätt. Matilda springer omkring i gåstolen just nu. Tog en bild på henne för en stund sen då hon fått tag i min sko. Skorna brukar ligga lite överallt i lägenheten numera.

Vi har varit till storheden en snabbis idag, köpte en sak jag behövde därifrån.
Julia ska komma hit lite senare idag/ikväll. Får se vad vi hittar på. En film kanske. 
Matilda har fått sin fjärde tand idag. Hon fick tredje igår och fjärde idag. Snart är alla tänderna på plats om det kommer en varje dag =) haha
Ska laga middag åt henne nu, hon börjar nog bli lite hungrig.
 
Rufsiga håret på söthjärtat efter en dusch i morse.

Brunt hår igen. Blev inte så nöjd men det blir bättre och bättre varje dag. "Ska inte färga håret brunt nå mer"

måndag 17 augusti


Ser du bilden? :'( En bula på pannan & en tår på kinden
Så jäkla klumpig jag är... La Matilda mitt i sängen för att springa iväg och hämta tandborsten och borsta hennes tänder. Vände mig om vid dörröppningen och tittade så hon låg kvar där jag la hon så hon inte skulle ramla ner, men då börjar hon rulla runt sådär fort som hon gör ibland. "Springer" tillbaka 2-3 meter men hinner inte få tag i hon innan hon trillade ner från sängen =(
Stackars Matilda, dumma mamma. Hon som var så glad och skulle gå och sova. Fick trösta henne en liten stund och ge henne något att leka med i min famn, då blev det genast bättre. Gick och la hon i sängen efter en stund och hon somnade som vanligt. Ska verkligen vara försiktigare framöver, men det är nog svårt att aldrig råka ut för sånt här om man är småbarnsförälder.

På en liten blå planet är du min lycka min oändlighet... Mamma älskar dig Matilda

måndag 17 augusti

Matilda har fått sin tredje tand idag. Ååh så glad jag blev när jag borstade hennes 2 andra tänder och märkte den nya tanden. Den har inte vuxit ut ännu men man känner att den kommit igenom tandköttet iallafall. På höger sida uppe
STORTJEJEN!


måndag 17 augusti

God morgon
Christoffer har börjat jobba nu igen. Han ska vara i Kalix hela den här veckan. Längtar redan till fredag då han kommer hem.
Matilda kröp nästan i sängen nu på morgonen. Hon brukar inte gilla att ligga på mage länge så hon har inte lärt sig att krypa ännu. Får väl se om hon går eller kryper först.
Hmm, undrar vad man ska pyssla med idag, har inte hunnit fundera på de så mycket. Vi får väl se, ska iallafall ta och äta lite frukost nu.

Miss you boyfriend <3

fredag 14 augusti

Nu har vi nyss kommit hem från stan. Jag och Matilda for dit vid 11:30 och träffade min mamma. Gick på banken och hämtade ut skattepengarna som jag fick på posten igår. Christoffer är fortfarande i stugan, han for ju dit med 2 kompisar igår. Tror han kommer hem på ett tag.
Lill-tösen ligger och sover just nu. Köpte en leksak till henne på åhlens idag, hon gillade den jätte mycket. Leon har också en sån som Matilda lånade en gång när vi var på besök hos dom.




Var vore jag utan dig gumman? <3

älskardigchristoffer..

onsdag 12 augusti

Har varit till stan en sväng idag. Köpte lite kläder till Matilda och en ansiktskräm åt mig. Medan jag var där så for Christoffer & Matilda till bensbyn och fixade med bilen. Påvägen hem åkte vi förbi 7-eleven och köpte en  vegetarisk nudelwok som jag ska värma och äta ikväll. Alla borde smaka en sån, dom är SUPER goda, man kan ta med den hem, kall eller så värmer dom den åt dig där.
Imorgon ska älskling åka ut till stugan med 2 kompisar så jag ska stanna hemma med Matilda.
Ska gå och se efter vad hon gör för bus nu.

Mammas guldklimp!!!  <3

Matilda i sin nya tröja, strumpbyxor & skor

Matilda fick kläder från farmor idag. Riktigt söt mössa & en body.

Köpte 2 par strumpbyxor, 99:- /2-pack

Super-fin tröja 99:-

Söta skor!!?? 79:50:-

tisdag 11 augusti


Så härligt sommar-väder vi haft i nästan 2 veckor nu. 24 grader eller mer + helsol VARJE DAG. Igår var första dagen då vi inte haft sol hela dagen, och samma idag. Så himla skönt. Till och med jag har lessnat på värmen nu. Välkommen hösten!!!

Lite bilder från helgen då vi var ut till stugan på släkt-träff (Christoffers sida). Det var en väldigt trevlig kväll. Alla skulle ha med sig egen mat&dricka så jag och Christoffer hade köpt rostbiff, potatissallad & tomater, sjukt gott alltså! Det var inte såna där tunna rostbiffar utan riktiga köttbitar som vi hade i marinad. MUMS

Nu är vi hemma i gammelstan igen. Skönt att äntligen vara hemma när vi varit på vifft hela älsklings semester. Han börjar jobba på måndag igen:( Då åker han till kalix och är borta där 1 vecka.

Matilda ligger och sover lunch just nu, när hon vaknat så blir det en promenad till möbelaffären här i gammelstan tror jag. 
När hon springer omkring i sin gåstol här hemma så ska hon ta i ALLT hon får tag i. Lite jobbigt, speciellt när hon drar ur kontakterna i vardagsrummet. Det går som inte att lära henne att inte ta där nu, hon är för liten ännu. Hon får växa några månader till så vi kan lära henne då. Men hon är VÄRLDENS bästa flicka ändå. Ska ta och fixa lite saker nu.


LoVE <3
Matilda & Christoffer

fredag 7 augusti


Nu är det ett BRA tag sen jag bloggade. Har inte varit hemma nånting så jag har inte kunnat göra de. Men nu är vi hemma för tillfället, men inte allt för länge till utan vi åker iväg till stugan om 1 timme ungefär. Ska vara där över helgen.
Vi har varit iväg och besiktat bilen alldeles nyss, det gick bra. Inga fel på bilen!
Hmm, kommer knappt ihåg vad vi gjort sen sist jag skrev men typ varit på LK , det var väl trevligt. Varit i bensbyn hela den här veckan för att inte sitta hemma när det varit så jävla fint väder, 25grader varje dag & helsol. Verkar som att det ska hålla i sig också.
Bjuder på några bilder.

Jag & älskling innan utgång på LK

Samma kväll.

Min blonga utväxt, men nu har jag färget håret mörkt igen.


Det bästa som finns!!! Fyllde 8 månader i tisdags,grattis

lördag 1 augusti

Snart bär det av till bensbyn och därifrån till en fest i brändön. Sen vid 22:30 tiden åker vi in mot stan och LK. Fan vad skoj det ska bli. Hoppas på en lyckad kväll !

Matilda har åkt iväg till sin farmor & farfar vid 15-tiden. Men vi får ju träffa henne om en stund då vi ska dit bort för att senare få skjuts till brändön dårå.

Har inte så mycket mer på hjärtat så det får vara bra för den här gången. Lägger in några bilder från förra helgen i Piteå, ett kort på mig & älsko, och en bild på kläderna jag har på mig ikväll.
Puss/Marlena