onsdag 31 mars

Har precis varit och hämtat Matilda från dagis. Nu blir det påsklov för hennes del, hon förtjänar verkligen det eftersom hon varit dagis på så himla mycket på sistone (ironisk).
Nej men det är ju klart hon ska ha påsklov men nackdelen är att hon tappar sin rutin att vara på dagis hela tiden pga lov, sjukdomar eller andra saker.

Ikväll ska vi fara till storheden och köpa lite påskgodis tänkte jag. MUMSMUMS!!

Matildas fleecebyxor och fleecetröja har varit borta i ungefär 1 månad. Köpte därför en ny fleecetröja till henne i måndags eftersom dom på dagis ville att hon skulle ha de, och jag med för den delen så att hon håller sig varm. Men vad tror du händer idag? JO både tröjan och byxorna dyker upp från ingenstans, dom har varit på vifft hemma hos någon från dagiset som till slut insåg att det inte var deras kläder. Typiskt bara att jag hann köpa en ny fleecetröja innan dom kom tillbaka, fleecebyxor fanns inte på affären så det var väl lite tur så man inte har dubbelt av allt.

onsdag 31 mars

Hej hej !!
Är på galet bra humör idag, hoppas ingenting förstör det bara. Ska precis ta tag i pluggandet så jag slipper plocka fram böckerna under påsken.

-1,3 grader och mulet här i Gammelstad idag, huvva vad trist väder. Får hoppas på att det blir bättre väder till påsken. Vi ska fira Matildas farmor på fredag eftersom hon fyller 40 år. Grattis i förskott!!

Lite nya inredningsbilder, varsågoda :)







Glöm inte att det är första april imorgon.
Vem ska du lura och vad?


tisdag 30 mars

Har precis fått i mig lite lunch, spagetti & köttfärssås.
Har pluggat hela tiden sen jag lämnade Matilda på dagis. Tänkte fortsätta igen efter att jag bloggat ett litet inlägg.

Fick tillbaka min första inlämningsuppgift igår. Blev glatt överraskad eftersom jag gjorde arbetet efter vad som krävdes för betyget G men fick VG. Hade så fullt upp förra veckan så det kändes som att det skulle gå riktigt dåligt. Härligt att det kan gå bättre än väntat ibland också =)
Håller på med uppgiften som ska in nästa vecka just nu eftersom jag gjort bort veckans uppgifter redan. Så skönt att ligga före i tidtabellen, vi får hoppas på bra betyg nästa gång också.

Sötnosen i morse i sin morgonrock som hon fick i julklapp av sin gammelfarmor- och farfar. Hon tuggar på godis som hon hittade under vardagsrumsbordet <3


måndag 29 mars

Har precis varit och lämnat Matilda på dagis. Tänkte ta och plocka fram böckerna och börja läsa nu. När det är klart så blir det att hämta Matilda klockan 15, efter det får vi se vad som händer :)


söndag 28 mars

God kväll kära läsare

Har precis klivit upp ur ett varmt och skönt bad. Ett perfekt sätt att avsluta en vecka på kan man säga. Tänkte sätta mig i soffan och mumsa lite godis snart

Igår var vi till Piteå på min brors 30-årsfest. Riktigt lyckad fest med massor av trevligt folk. Vi kom hem kring 2 tror jag :P
I present fick han en t-shirt.

Lägger in lite nya bilder så får dom berätta resten....



FÖDELSEDAGSBARNET PÅ BILDEN SOM FÖLJER










Matilda har fått ett par foppatofflor av sin farmor och farfar. Perfekta till sommaren.


torsdag 25 mars

God morgon!!

Matilda klev upp klockan 05:45 idag så vi har hunnit bada, äta frukost och fixat i ordning lite saker här hemma.
Tänkte gå ut på en promenad lite senare, verkar vara underbart vårväder ute idag igen.
Matilda ska fara på dagis först på måndag, hon ska få bli helt frisk innan hon far dit för att undvika att hon blir sjuk igen.

Matilda har verkligen blivit trotsig på sistone, här kommer några exempel på det: 
*Hon "grinar" så fort man tar bort någonting ifrån henne utan att hon vill det.
*Hon sätter sig ner på golvet och vill välta omkull sig, typ göra illa sig själv men hon vågar inte riktigt vilket kanske är lite bra.
*Hon slår sig i huvudet med handen ibland och ställer sig mot väggen och slår huvudet mot väggen.
Hon gjorde 2 av dom här sakerna i morse vilket gjorde mig orolig så jag läste lite forum om barn på internet och där har många varit med om samma saker. Det går oftast över när dom kan börja prata och tala om vad dom vill istället för att visa det med ilska och trots. Vi får hoppas det stämmer :)

Nu ska jag klä på mig och sen ska vi fortsätta lyssna på vår barnmusik och dansa lite.






onsdag 24 mars

Har suttit och pluggat för fullt mellan kl 11-13, nu blir det en liten rast och sen fortsätter jag igen. Matilda är hemma hos morfar över dagen så att jag ska kunna plugga ifred nu när hon inte är frisk nog för att vara på dagis.
Satt och tittade på gamla bilder alldeles nyss. Åh så liten Matilda fortfarande var för 1 år sen. Lägger in några bilder så ni får se hur hon såg ut för ganska exakt 1 år sedan. 

GRATTIS till Matildas farfar, Matildas morbror och min vän Emma som alla fyllde år igår!!!

Vi är bjudna på min brors 30-årsfest på lördag. Ska blir riktigt skoj att fara dit och fira honom.


måndag 22 mars

Huvva vilken jobbig natt jag har haft, har blivit förkyld så jag har jätte ont i halsen när jag sväljer och täppt i näsan.

Matilda har varit sjuk hela helgen :'( Hon har haft feber, ont i halsen och rinnande näsa. Idag är febern borta men hon är fortfarande förkyld och hängig.
Vi var till vårdcentralen i fredags eftersom hon varit dålig i magen i över 4 veckor men vi kan inte göra annat än vänta, speciellt nu när hon också har en virusinfektion i kroppen så dom inte vill ge henne penicillin.

Lägger in lite nya bilder från helgen.

Såhär somnade sjuklingen i soffan igår.

En present från mormor

Dessa söta hörselkåpor har Matilda fått.






tisdag 15 mars

Har letat efter vårjackor till Matilda på internet. Hennes vårjacka från förra året är för liten så man åker såklart på att köpa en ny till henne. Dom växer ju så himla mycket dom här små underverken.

ellos.se - väldigt fin och ett hyffsat pris på 299kr

Babyshop.se - lite dyrare, lite tuffare


pop - väldigt vanlig men fin, hon hade en sån här jacka förra våren men röd. Bra kvalitet!



tisdag 15 mars

Nya kontorsstolen


tisdag 15 mars

Nu har jag precis hämtat lilltjejen från dagis. Det hade gått jätte bra för henne där idag. Har valt att ha henne där mellan kl 9-15 mån-fre, känns som en perfekt tid för både mig och henne.

Själv har jag pluggat hela dagen. Det har gått helt okej, lite svårt att komma igång med allting när man aldrig läst på distans tidigare.

Pratade med Emmy i telefon tidigare, hon har köpt en hund i fredags. En chihuahua som är 12cm hög, en liten bebis-hund med andra ord. Imorgon kommer hon och hunden(Alice) på besök.

I eftermiddag ska vi iväg till storheden en snabbis, måste köpa några smågrejer för att få datorbordet på rätt höjd nu när jag köpt en ny kontorsstol. Är väldigt nöjd med stolen för övrigt, riktigt skön att sitta på under hela dagen man studerar. 
MAGNUS heter den och kommer från Jysk.  





måndag 15 mars

Kom på en sak precis:

Idag är det exakt 2 år sedan vi fick reda på att jag var gravid, v5 var jag i då om jag minns rätt.



måndag 15 mars

Ska strax åka iväg till stan. Ett möte där som vanligt. Efter det ska jag hem och ta det lugnt resten av kvällen. 
Har börjat plugga idag så från och med nu ska Matilda vara på dagis 6 timmar/dag under den tiden jag studerar. 

Låg magsjuk hemma igår, huvva! spydde konstant  i 4 timmar. Inte så mysigt, men idag är det lite bättre. Fortfarande lite orolig i magen men allt är bättre än igår.  

Har inte så mycket mer på hjärtat just nu så det får duga. Ska fixa lite smått nu innan jag far iväg. Hade gott<3

torsdag 11 mars

Matilda i sitt rum just nu!
Hon ligger i sitt slott och är sur, min lilla trotsunge <3



måndag 8 mars

Ska iväg till storheden snart. Måste köpa en kontorsstol eftersom jag ska börja studera 6timmar per dag på distans här hemma. Har en barstol som datastol just nu vilket gör att man sitter böjd som en gammal gumma efter någon timme vid datorn.


måndag 8 mars

Här kommer lite nya inredningsbilder.

Detta är en smålandsvilla nära bensbyn i Luleå.
Min drömvilla! Kan ju bara hoppas att jag får flytta till ett hus som denna någon gång i mitt liv.

Så länge viljan att göra något av sitt liv finns så är ingenting omöjligt, eller hur?









Sista bilden är samma hus fast spegelvänt och lite annorlunda "kakel&fläktval"

måndag 8 mars

Då var den måndag igen efter en härlig helg...

Matildas farmor & farfar kom hem från utlandet i fredags, och såklart hade dom med sig massor av fina kläder till Matilda. Lägger in bilder på allt.

Lördag den 27 mars är vi bjudna på min brors 30-års fest i Piteå. Bokat och klart!!
Måndag 15 mars börjar jag studera (nästa måndag). Måste avsluta min praktik på Statsöns förskola pga det, lite tråkigt men studier känns viktigare än gratis praktik.

Idag måste jag hinna med massor av saker så det är bäst att sätta igång redan nu.














fredag 5 mars

-1,5 grader ute och soligt! Måste nog vara 2 månader sedan vi senast hade såhär varmt (minst). Var ut på en promenad med Matilda nyss, så härligt när solen värmer lite igen.

Idag blir det en lugn dag för mig. Ska städa under dagen, sen laga middag och kanske se någon bra film och slappna av efter veckan som varit.

Tog lite nya bilder på Matilda när vi var ut. Här är dom...




tisdag 2 mars

God Morgon!!!
Redan tisdag, vad härligt.

Har varit hemma med Matilda i 8 arbetsdagar/dagisdagar + helg nu. Stackarn har varit sjuk under hela den tiden men börjar äntligen bli bättre. Idag blir det inte dagis för henne men imorgon så kör vi igång som vanligt om hon fortfarande mår som idag.

Har varit på loppis i helgen, lördag. Fyndade en helt ny filt till Matilda för 5kr, ett matset som också var helt nytt för 10kr & en fin kofta som även den var helt ny med lapparna kvar, 20kr

Igår, söndag var jag iväg till stan med min pappa & Matilda, köpte en ryggsäck till henne. Alla andra barn har ju en ryggsäck på dagis så det är ju självklart att min tjej också måste få en alldeles egen ryggsäck. Lite nya kläder fick hon också, lägger in bilder så ni får se...